Пилешка супа
Каквото и да е времето навън, вкусната пилешка супа непрекъснато е навреме и на място, в болни и здрави дни, за обяд и вечеря, а защо не и за закуска.
СъставНеобходими продукти за 8 порции
- за бульона:
- 1пилешки фенер
- 2пилешки бутчета
- 1 резенцелина, нарязана на кубчета
- 1морков, нарязан на кубчета
- 1праз, нарязан на кръгчета
- 1 главалук, ситно нарязана
- 2 клончетачубрица
- 1дафинов лист
- 1 листпресен девесил
- 5-6 зърначерен пипер
- за супата:
- 1 шепафиде
- 1 ч. л.натрошена чубрица
- 1яйце
- 1 с. л.брашно
- 250 млкисело мляко
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Всички съставки за бульона се сваряват в 3 л студена вода за 80 мин. Месото се обезкостява и се връща в бульона при зеленчуците. Щом отново заври, се добавя фидето. Сварява се за 5-6 мин. Прибавя се чубрицата.
- 2.
Яйцето се разбърква с брашното и млякото. Слага се да заври при непрекъснато разбъркване. Щом се сгъсти, се сипва черпак от бульона. Разбърква се и се добавя към останалата вряща супа. След 2-3 мин. на тих огън супата се отстранява от огъня.
-= zulix =-