Веществото апигениндисциплинира мутиралите клетки да се държат като нормални
Доста хора не обичат магнданоз – нито в яденето, нито в салатата си, но те правят една много голяма грешка. Те трябва да знаят, че магданозът е толкова полезен, че има силата да изгаря раковите клетки, да отнема тяхната сила и мощ и организма ни да успява да се справи със заплахите, на които е подложен.
Вълшебното съединение в магданоза , както и в повечето зелени подправки, се нарича апигенин. Веществото принуждава мутиралите дефектни клетки да имат поведението на нормални, след което умират и на тяхно място се появяват здрави клетки.
Изследването върху полезните свойства на магданоза са направили учени от университета в Охайо. Били са изследвани още силата на целината, копъра, босилека, кориандъра, мащерката, ментата, джоджена, които също имат огромнатасила на магданоза , тъй като и в тях се съдържа веществото апигенин. Съединението се свързва с близо 160 белтъка в човешкото тяло и при взаимодействието си с тях той кара болните клетки да се държат като здравите. Освен това по своята биологична стойност то е флавоноид и има свойството да предпазва организма от свободните радикали, които предизвикват повечето болести в човешкия организъм.
Магданозът е много полезен и заради това, че съдържа големи количества витамин С и провитамин, а така също над осем негови ценни съставки пазят клетките от окисляване. Който хапва повече магданоз, предпазва тялото си не само от рак, но и от атеросклерозата, заболявания на дебелото черво, диабет и астма. Магданозът е особено полезен и за хора със слаб имунитет, остеоартрит и ревматоиден артрит.