Около два милиона души от населението на България страда от т.нар.тих убиец, известен като хипертония или високо кръвно налягане. Това сериозно състояние, е един от основните рискови фактори, свързани с бъбречна недостатъчност, инсулт и сърдечни пристъпи.
Причини за възникване на хипертония
Те включват стрес, хормонални нарушения, фамилна анамнеза, затлъстяване, висок прием на натрий, тюютюнопушене, възраст, консумация на алкохол, липса на физическа активност, прекомерна консумация на кофеин, употребата на някои медикаменти като противозачатъчни хапчета, болести на надбъбречната жлеза , заболявания на щитовидната жлеза и бъбречни заболявания.
Наред с традиционната медицина все повече хора избират и алтернативни методи за лечение на хипертонията.
Ябълковият оцет действат като лек
Изтъкван като лекарството-чудо за хипертония, ябълковият оцет може да се похвали с повече от 40 минерали и витамини, включително витамин Р, бета-каротин, витамин В6, витамин В2, витамин В1, витамин А, витамин Е, витамин С и калий – всички от които работят, за да се стабилизира и регулира кръвното налягане. Калият в ябълковия оцет помага против съсирване на кръвта, което от своя страна намалява кръвното налягане. Ябълковият оцет детоксикира и прочиства черния дроб от токсините и по този начин премахва излишната сол от тялото.
За оптимални резултати, пациентите трябва да вземат 3 супени лъжици ябълков оцет разтворен във вода ,три пъти дневно. Резултати може да очаквате в рамките на една седмица.
Чесънът
Друг добре познат и ефективен лек за хипертония е чесънът. Много изследвания са показали, че това е най-ефикасният лек за високо кръвно налягане.Чрез разширяване на артериите, чесън улеснява притока на кръв, което от своя страна понижава кръвното налягане.
Комбинацията на Натурален ябълков оцет с чесън има уникален ефект върху кръвното налягане.
Приготвя се хайвер от 2 глави счукан чесън,1с.л зехтин и 30 гр. Натурален ябълков оцет.Приема се намазан върху филийка хляб.
Добро действие върху сърдечната система има свареният с оцет чесън.
Предимства на чесън и ябълковия оцет
Около два милиона души от населението на България страда от т.нар.тих убиец, известен като хипертония или високо кръвно налягане. Това сериозно състояние, е един от основните рискови фактори, свързани с бъбречна недостатъчност, инсулт и сърдечни пристъпи.
Причини за възникване на хипертония
Те включват стрес, хормонални нарушения, фамилна анамнеза, затлъстяване, висок прием на натрий, тюютюнопушене, възраст, консумация на алкохол, липса на физическа активност, прекомерна консумация на кофеин, употребата на някои медикаменти като противозачатъчни хапчета, болести на надбъбречната жлеза , заболявания на щитовидната жлеза и бъбречни заболявания.
Наред с традиционната медицина все повече хора избират и алтернативни методи за лечение на хипертонията.
Ябълковият оцет действат като лек
Изтъкван като лекарството-чудо за хипертония, ябълковият оцет може да се похвали с повече от 40 минерали и витамини, включително витамин Р, бета-каротин, витамин В6, витамин В2, витамин В1, витамин А, витамин Е, витамин С и калий – всички от които работят, за да се стабилизира и регулира кръвното налягане. Калият в ябълковия оцет помага против съсирване на кръвта, което от своя страна намалява кръвното налягане. Ябълковият оцет детоксикира и прочиства черния дроб от токсините и по този начин премахва излишната сол от тялото.
За оптимални резултати, пациентите трябва да вземат 3 супени лъжици ябълков оцет разтворен във вода ,три пъти дневно. Резултати може да очаквате в рамките на една седмица.
Чесънът
Друг добре познат и ефективен лек за хипертония е чесънът. Много изследвания са показали, че това е най-ефикасният лек за високо кръвно налягане.Чрез разширяване на артериите, чесън улеснява притока на кръв, което от своя страна понижава кръвното налягане.
Комбинацията на Натурален ябълков оцет с чесън има уникален ефект върху кръвното налягане.
Приготвя се хайвер от 2 глави счукан чесън,1с.л зехтин и 30 гр. Натурален ябълков оцет.Приема се намазан върху филийка хляб.
Добро действие върху сърдечната система има свареният с оцет чесън.
Предимства на чесън и ябълковия оцет