НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
250 МЛ ХЛАДКА ВОДА,100 ГР КИСЕЛО МЛЯКО,550 ГРАМА БРАШНО,1 КУБЧЕ МАЯ(42 Г),2 ЧАЕНИ ЛЪЖИЦИ СОЛ,60 ГРАМА МАСЛО,10-12 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ СМЕТАНА,ОКОЛО 350 ГРАМА СИРЕНЕ.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
МЛЯКОТО СЕ СМЕСВА С ВОДАТА И СЕ РАЗБЪРКВА.ВНИМАНИЕ! В БРАШНОТО СЕ НАТРОШАВА МАЯТА И СЕ СЛАГА СОЛТА.ИЗСИПВА СЕ МЛЯКОТО И ВОДАТА И СЕ МЕСИ СРЕДНО ТВЪРДО ТЕСТО (ПОЕМА С ТОЧНОСТ 550 ГРАМА ,АЗ СИ ПОЗВОЛИХ ДА ГО ТЕГЛЯ ,ЗАЩОТО КАКТО Е ПО РЕЦЕПТА БРАШНОТО В ЧАШКИ НЕ Е ТОЧНО).ТЕСТОТО СЕ РАЗДЕЛЯ НА 10 ТОПЧЕТА(КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА").ТЕ СЕ РАЗТОЧВАТ С ДИАМЕТЪР ОКОЛО ЕДНА ПЕДЯ.ПЕТ ОТ ТАКА ПОЛУЧЕНИТЕ ПИТКИ СЕ НАМАЗВАТ ОБИЛНО С РАЗТОПЕНО МАСЛО И СЕ ПОХЛУПВАТ С ОСТАНАЛИТЕ ПЕТ ПИТКИ.ТАВАТА С ГОЛЕМИНА 32 СМ СЕ НАМАЗВА С ОЛИО.ПОЛУЧЕНИТЕ ДВОЙНИ ПИТКИ СЕ РАЗТОЧВАТ НА ПО ГОЛЕМИ КОРИ С ДИАМЕТЪР НА ТАВАТА.ПЪРВАТА СЕ СЛАГА В ТАВАТА И СЕ НАМАЗВА СЪС ЗАКВАСЕНАТА СМЕТАНА И СЕ РЪСИ СЪС СИРЕНЕ (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА") И ТАКА ДО ЧЕТВЪРТАТА КОРА.СЛЕД КАТО СЕ СЛОЖИ И ПЕТАТА КОРА СЕ НАРЯЗВАТ НА КВАДРАТИ И СЕ НАМАЗВАТ С МАСЛО.ОСТАВАТЕ НА ТОПЛО ДА ВТАСА ЗА ОКОЛО 20-30 МИНУТИ.ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА ДО ХУБАВ ЗЛАТИСТ ЦВЯТ.
СТРАХОТНА НА ВКУС И АРОМАТ.
ПРОБВАЙТЕ И СПОДЕЛЕТЕ.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
250 МЛ ХЛАДКА ВОДА,100 ГР КИСЕЛО МЛЯКО,550 ГРАМА БРАШНО,1 КУБЧЕ МАЯ(42 Г),2 ЧАЕНИ ЛЪЖИЦИ СОЛ,60 ГРАМА МАСЛО,10-12 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ СМЕТАНА,ОКОЛО 350 ГРАМА СИРЕНЕ.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
МЛЯКОТО СЕ СМЕСВА С ВОДАТА И СЕ РАЗБЪРКВА.ВНИМАНИЕ! В БРАШНОТО СЕ НАТРОШАВА МАЯТА И СЕ СЛАГА СОЛТА.ИЗСИПВА СЕ МЛЯКОТО И ВОДАТА И СЕ МЕСИ СРЕДНО ТВЪРДО ТЕСТО (ПОЕМА С ТОЧНОСТ 550 ГРАМА ,АЗ СИ ПОЗВОЛИХ ДА ГО ТЕГЛЯ ,ЗАЩОТО КАКТО Е ПО РЕЦЕПТА БРАШНОТО В ЧАШКИ НЕ Е ТОЧНО).ТЕСТОТО СЕ РАЗДЕЛЯ НА 10 ТОПЧЕТА(КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА").ТЕ СЕ РАЗТОЧВАТ С ДИАМЕТЪР ОКОЛО ЕДНА ПЕДЯ.ПЕТ ОТ ТАКА ПОЛУЧЕНИТЕ ПИТКИ СЕ НАМАЗВАТ ОБИЛНО С РАЗТОПЕНО МАСЛО И СЕ ПОХЛУПВАТ С ОСТАНАЛИТЕ ПЕТ ПИТКИ.ТАВАТА С ГОЛЕМИНА 32 СМ СЕ НАМАЗВА С ОЛИО.ПОЛУЧЕНИТЕ ДВОЙНИ ПИТКИ СЕ РАЗТОЧВАТ НА ПО ГОЛЕМИ КОРИ С ДИАМЕТЪР НА ТАВАТА.ПЪРВАТА СЕ СЛАГА В ТАВАТА И СЕ НАМАЗВА СЪС ЗАКВАСЕНАТА СМЕТАНА И СЕ РЪСИ СЪС СИРЕНЕ (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА") И ТАКА ДО ЧЕТВЪРТАТА КОРА.СЛЕД КАТО СЕ СЛОЖИ И ПЕТАТА КОРА СЕ НАРЯЗВАТ НА КВАДРАТИ И СЕ НАМАЗВАТ С МАСЛО.ОСТАВАТЕ НА ТОПЛО ДА ВТАСА ЗА ОКОЛО 20-30 МИНУТИ.ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА ДО ХУБАВ ЗЛАТИСТ ЦВЯТ.
СТРАХОТНА НА ВКУС И АРОМАТ.
ПРОБВАЙТЕ И СПОДЕЛЕТЕ.