НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 КГ.И 200 Г.БРАШНО,400 МЛ. ТОПЛО МЛЯКО,4 ЯЙЦА,1 ЕСЕНЦИЯ РОМ,100 МЛ.ОЛИО,8 СУП.ЛЪЖ.ЗАХАР +ЗА ПОРЪСВАНЕ,2 ПАКЕТЧЕТА СУХА МАЯ,ЩИПКА СОЛ,100 ГР.РАЗТОПЕНО МАСЛО ЗА НАМАЗВАНЕ,ОКОЛО 250 ГР.ТЕЧЕН ШОКОЛАД,1 ЖЪЛТЪК ЗА НАМАЗВАНЕ.
1.ПРЕСЕЙТЕ БРАШНОТО,НАПРАВЕТЕ КЛАДЕНЧЕ И ПРИБАВЕТЕ МЛЯКОТО,ЯЙЦАТА,ЕСЕНЦИЯТА,ОЛИОТО,ЗАХАРТА,СОЛТА,МАЯТА.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО И ГО ОСТАВЕТЕ ДА ВТАСА 20 МИНУТИ.
2.ПРЕМЕСЕТЕ ГО ОТНОВО И ГО РАЗДЕЛЕТЕ НА ДВЕ ТОПЧЕТА.ОТ ТЯХ РАЗТОЧЕТЕ КОРИ С РАЗМЕР ОКОЛО 40 НА 40 СМ.И ДЕБЕЛИНА ОКОЛО ЕДИН САНТИМЕТЪР.ВСЯКА КОРА НАМАЖЕТЕ С РАЗТОПЕНОТО МАСЛО,ПОРЪСЕТЕ ОБИЛНО СЪС ЗАХАР И НАМАЖЕТЕ ЛЕНТА ОТ НАЧАЛОТО НА КОРАТА С ШОКОЛАД.
3.НАВИЙТЕ КОРИТЕ НА ПЛЪТНИ РУЛА И С ОСТЪР И СТУДЕН НОЖ ГИ НАРЕЖЕТЕ НА ПАРЧЕТА С ШИРОЧИНА ОКОЛО ДВА САНТИМЕТРА.ПОДРЕДЕТЕ ПАРЧЕТАТА ЕДНО ДО ДРУГО ПО ПЕРИФЕРИЯТА НА ПРЕДВАРИТЕЛНО НАМАСЛЕНА ТАВА С РАЗМЕР 36 СМ.СРЕДАТА ЗАПЪЛНЕТЕ С НЯКОЛКО ПАРЧЕТА ОТ РУЛАТА.
4.ПОКРИЙТЕ И ОСТАВЕТЕ ДА ВТАСА ЗА ОКОЛО ЧАС.НАМАЖЕТЕ С ЖЪЛТЪК,РАЗБИТ С МАЛКО МЛЯКО И ПОРЪСЕТЕ СЪС ЗАХАР.
5.СЛОЖЕТЕ В ЗАГРЯТА НА 100 ГРАДУСА ФУРНА И СЛЕД 10 МИНУТИ УВЕЛИЧЕТЕ ГРАДУСИТЕ НА 180 ЗА ОКОЛО 35-40 МИНУТИ.ЩОМ СТАНЕ ЗЛАТИСТО КАФЯВ,ВЕНЕЦЪТ Е ГОТОВ ЗА ИЗВАЖДАНЕ ОТ ФУРНАТА.
РЕЦЕПТАТА( С МАЛКО ИЗМЕНЕНИЯ ОТ МОЯ СТРАНА ) Е ОТ ПОЧИТАТЕЛКА НА ''КУЛИНАРЕН ЖУРНАЛ''.
ВЕНЕЦА СТАВА МНОГО КРАСИВ ВЪНШНО И СЪС СТРАХОТЕН ВКУС И АРОМАТ.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 КГ.И 200 Г.БРАШНО,400 МЛ. ТОПЛО МЛЯКО,4 ЯЙЦА,1 ЕСЕНЦИЯ РОМ,100 МЛ.ОЛИО,8 СУП.ЛЪЖ.ЗАХАР +ЗА ПОРЪСВАНЕ,2 ПАКЕТЧЕТА СУХА МАЯ,ЩИПКА СОЛ,100 ГР.РАЗТОПЕНО МАСЛО ЗА НАМАЗВАНЕ,ОКОЛО 250 ГР.ТЕЧЕН ШОКОЛАД,1 ЖЪЛТЪК ЗА НАМАЗВАНЕ.
1.ПРЕСЕЙТЕ БРАШНОТО,НАПРАВЕТЕ КЛАДЕНЧЕ И ПРИБАВЕТЕ МЛЯКОТО,ЯЙЦАТА,ЕСЕНЦИЯТА,ОЛИОТО,ЗАХАРТА,СОЛТА,МАЯТА.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО И ГО ОСТАВЕТЕ ДА ВТАСА 20 МИНУТИ.
2.ПРЕМЕСЕТЕ ГО ОТНОВО И ГО РАЗДЕЛЕТЕ НА ДВЕ ТОПЧЕТА.ОТ ТЯХ РАЗТОЧЕТЕ КОРИ С РАЗМЕР ОКОЛО 40 НА 40 СМ.И ДЕБЕЛИНА ОКОЛО ЕДИН САНТИМЕТЪР.ВСЯКА КОРА НАМАЖЕТЕ С РАЗТОПЕНОТО МАСЛО,ПОРЪСЕТЕ ОБИЛНО СЪС ЗАХАР И НАМАЖЕТЕ ЛЕНТА ОТ НАЧАЛОТО НА КОРАТА С ШОКОЛАД.
3.НАВИЙТЕ КОРИТЕ НА ПЛЪТНИ РУЛА И С ОСТЪР И СТУДЕН НОЖ ГИ НАРЕЖЕТЕ НА ПАРЧЕТА С ШИРОЧИНА ОКОЛО ДВА САНТИМЕТРА.ПОДРЕДЕТЕ ПАРЧЕТАТА ЕДНО ДО ДРУГО ПО ПЕРИФЕРИЯТА НА ПРЕДВАРИТЕЛНО НАМАСЛЕНА ТАВА С РАЗМЕР 36 СМ.СРЕДАТА ЗАПЪЛНЕТЕ С НЯКОЛКО ПАРЧЕТА ОТ РУЛАТА.
4.ПОКРИЙТЕ И ОСТАВЕТЕ ДА ВТАСА ЗА ОКОЛО ЧАС.НАМАЖЕТЕ С ЖЪЛТЪК,РАЗБИТ С МАЛКО МЛЯКО И ПОРЪСЕТЕ СЪС ЗАХАР.
5.СЛОЖЕТЕ В ЗАГРЯТА НА 100 ГРАДУСА ФУРНА И СЛЕД 10 МИНУТИ УВЕЛИЧЕТЕ ГРАДУСИТЕ НА 180 ЗА ОКОЛО 35-40 МИНУТИ.ЩОМ СТАНЕ ЗЛАТИСТО КАФЯВ,ВЕНЕЦЪТ Е ГОТОВ ЗА ИЗВАЖДАНЕ ОТ ФУРНАТА.
РЕЦЕПТАТА( С МАЛКО ИЗМЕНЕНИЯ ОТ МОЯ СТРАНА ) Е ОТ ПОЧИТАТЕЛКА НА ''КУЛИНАРЕН ЖУРНАЛ''.
ВЕНЕЦА СТАВА МНОГО КРАСИВ ВЪНШНО И СЪС СТРАХОТЕН ВКУС И АРОМАТ.