НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 ПИЛЕ (ОКОЛО 1,5 КГ.),1 Ч.ЧАША БЯЛО ВИНО,300 ГР.ГЪБИ ПЕЧУРКИ,3 СУП.ЛЪЖ.БРАШНО,1-2 ГЛАВИ КРОМИД,1,500 КГ.КАРТОФИ,1 ПАК.МАСЛО(125 Г.),250-300 ГР.КАШКАВАЛ,СОЛ НА ВКУС,ЩИПКА ЧЕРЕН ПИПЕР.
1.СВАРЯВАМЕ ПИЛЕТО,ОБЕЗКОСТЯВАМЕ ГО И НАРЯЗВАМЕ НА ДРЕБНИ ПАРЧЕНЦА(АЗ ,НЕ СЛАГАМ КОЖИТЕ ОТ ПИЛЕТО,НО ТОВА Е ВЪПРОС НА ВКУС).В ПОЛОВИНАТА МАСЛО ЗАДУШАВАМЕ СИТНО НАРЯЗАНИЯ ЛУК.ПРИБАВЯМЕ ИЗЧИСТЕНИТЕ И НАРЯЗАНИ НА ФИЛИИ ГЪБИ И 1 КАФЕНА ЧАША ОТ ПИЛЕШКИЯ БУЛЬОН.СЛЕД КАТО ЛУКЪТ ВРИ 1О МИНУТИ ПРИБАВЯМЕ ЧЕРНИЯ ПИПЕР,МЕСОТО И БЯЛОТО ВИНО.ОСТАВЯМЕ СМЕСТА ДА КЪКРИ 10 МИНУТИ БЕЗ ДА ЗАТВАРЯМЕ ТИГАНА С КАПАК.ПОСОЛЯВАМЕ.
2.РАЗСТИЛАМЕ ПЮРЕТО ОТ СВАРЕНИТЕ,ПОСОЛЕНИ И РАЗБЪРКАНИ С ДРУГАТА ПОЛОВИНА НА МАСЛОТО КАРТОФИ ПО ДЪНОТО И КРАИЩАТА НА НАМАЗАНА ТАВА.ИЗСИПВАМЕ СМЕСТА ПО СРЕДАТА НА ПИЛЕШКОТО МЕСО И Я ЗАРАВНЯВАМЕ ОТГОРЕ С ШПАТУЛА ИЛИ ЛЪЖИЦА (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА").
3.ЗАПИЧАМЕ БРАШНОТО ДО ЗАЧЕРВЯВАНЕ,ПРИБАВЯМЕ ПО МАЛКО ОТ ПИЛЕШКИЯ БУЛЪОН И РАЗБЪРКВАМЕ,ДОКАТО СТАНЕ НА РЯДКА КАША.ИЗСИПВАМЕ ГО ВЪРХУ ПРОДУКТИТЕ В ТАВИЧКАТА,НАСТЪРГВАМЕ КАШКАВАЛА ОТГОРЕ И ПЕЧЕМ ВЪВ ФУРНА НА 200 ГРАДУСА ДО ЗАЧЕРВЯВАНЕ.ИЗВАЖДАМЕ ГО, ОХЛАЖДАМЕ И НАРЯЗВАМЕ НА ТРИЪГЪЛНИЦИ.ПОДНАСЯМЕ ЯСТИЕТО С ПОДХОДЯЩА ЗА СЕЗОНА САЛАТА.
СТАВА СТРАХОТНО .
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 ПИЛЕ (ОКОЛО 1,5 КГ.),1 Ч.ЧАША БЯЛО ВИНО,300 ГР.ГЪБИ ПЕЧУРКИ,3 СУП.ЛЪЖ.БРАШНО,1-2 ГЛАВИ КРОМИД,1,500 КГ.КАРТОФИ,1 ПАК.МАСЛО(125 Г.),250-300 ГР.КАШКАВАЛ,СОЛ НА ВКУС,ЩИПКА ЧЕРЕН ПИПЕР.
1.СВАРЯВАМЕ ПИЛЕТО,ОБЕЗКОСТЯВАМЕ ГО И НАРЯЗВАМЕ НА ДРЕБНИ ПАРЧЕНЦА(АЗ ,НЕ СЛАГАМ КОЖИТЕ ОТ ПИЛЕТО,НО ТОВА Е ВЪПРОС НА ВКУС).В ПОЛОВИНАТА МАСЛО ЗАДУШАВАМЕ СИТНО НАРЯЗАНИЯ ЛУК.ПРИБАВЯМЕ ИЗЧИСТЕНИТЕ И НАРЯЗАНИ НА ФИЛИИ ГЪБИ И 1 КАФЕНА ЧАША ОТ ПИЛЕШКИЯ БУЛЬОН.СЛЕД КАТО ЛУКЪТ ВРИ 1О МИНУТИ ПРИБАВЯМЕ ЧЕРНИЯ ПИПЕР,МЕСОТО И БЯЛОТО ВИНО.ОСТАВЯМЕ СМЕСТА ДА КЪКРИ 10 МИНУТИ БЕЗ ДА ЗАТВАРЯМЕ ТИГАНА С КАПАК.ПОСОЛЯВАМЕ.
2.РАЗСТИЛАМЕ ПЮРЕТО ОТ СВАРЕНИТЕ,ПОСОЛЕНИ И РАЗБЪРКАНИ С ДРУГАТА ПОЛОВИНА НА МАСЛОТО КАРТОФИ ПО ДЪНОТО И КРАИЩАТА НА НАМАЗАНА ТАВА.ИЗСИПВАМЕ СМЕСТА ПО СРЕДАТА НА ПИЛЕШКОТО МЕСО И Я ЗАРАВНЯВАМЕ ОТГОРЕ С ШПАТУЛА ИЛИ ЛЪЖИЦА (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА").
3.ЗАПИЧАМЕ БРАШНОТО ДО ЗАЧЕРВЯВАНЕ,ПРИБАВЯМЕ ПО МАЛКО ОТ ПИЛЕШКИЯ БУЛЪОН И РАЗБЪРКВАМЕ,ДОКАТО СТАНЕ НА РЯДКА КАША.ИЗСИПВАМЕ ГО ВЪРХУ ПРОДУКТИТЕ В ТАВИЧКАТА,НАСТЪРГВАМЕ КАШКАВАЛА ОТГОРЕ И ПЕЧЕМ ВЪВ ФУРНА НА 200 ГРАДУСА ДО ЗАЧЕРВЯВАНЕ.ИЗВАЖДАМЕ ГО, ОХЛАЖДАМЕ И НАРЯЗВАМЕ НА ТРИЪГЪЛНИЦИ.ПОДНАСЯМЕ ЯСТИЕТО С ПОДХОДЯЩА ЗА СЕЗОНА САЛАТА.
СТАВА СТРАХОТНО .