НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
400 ГР БРОКОЛИ,1 ЧАЕНА ЧАША ОРИЗ,1 ГЛАВА ЛУК,ОКОЛО 60 МЛ ОЛИО (ИЛИ ЗЕХТИН),700 МЛ МЕСЕН БУЛЬОН(МОЖЕ И ЗЕЛЕНЧУКОВ),100 МЛ БЯЛО ВИНО,СОЛ НА ВКУС,ОКОЛО 100 ГР КАШКАВАЛ.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
БРОКОЛИТЕ СЕ НАКЪСВАТ НА РОЗИЧКИ И СЕ СВАРЯВАТ В ПОДСОЛЕНА ВОДА ДО ОМЕКВАНЕ.НАРЕЖЕТЕ ЛУКА НА МАЛКИ КУБЧЕТА И ГО ЗАДУШЕТЕ В ОЛИОТО (ЗЕХТИНА) ДО ЗЛАТИСТ ЦВЯТ.СЛЕД ТОВА ПРИБАВЕТЕ ИЗМИТИЯ И ПОЧИСТЕН ОРИЗ (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА") И РАЗБЪРКАЙТЕ ДОБРЕ.НАМАЛЕТЕ КОТЛОНЪТ НА СРЕДНА ТЕМПЕРАТУРА,ДОБАВЕТЕ ВИНОТО И ОСТАВЕТЕ ДА КЪКРИ ЗА 2-3 МИНУТИ.СЛЕД ТОВА РАЗБЪРКАЙТЕ И ПРИБАВЕТЕ БУЛЬОНА.ОСТАВЕТЕ НА КОТЛОНА,ДОКАТО ЗАВРИ И ПРИБАВЕТЕ БРОКОЛИТЕ.ОСТАВЕТЕ ДА КЪКРИ ЯСТИЕТО,ДОКАТО ОРИЗА ПОЕМЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БУЛЬОНА,КАТО ПЕРИОДИЧНО РАЗБЪРКВАТЕ.МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА,ИЗСИПЕТЕ В ПОДХОДЯЩА ТАВА И ЗАПЕЧЕТЕ В УМЕРЕНА ФУРНА,ДОКАТО ЯСТИЕТО ОСТАНЕ НА МАЗНИНА.ПРЕДИ ДА ИЗВАДИТЕ ГОТОВОТО ЯСТИЕ ОТ ФУРНАТА ГО НАРЪСЕТЕ С НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ.ВЪРНЕТЕ ЗА 2-3 МИНУТИ ДА СЕ РАЗТОПИ КАШКАВАЛА
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
400 ГР БРОКОЛИ,1 ЧАЕНА ЧАША ОРИЗ,1 ГЛАВА ЛУК,ОКОЛО 60 МЛ ОЛИО (ИЛИ ЗЕХТИН),700 МЛ МЕСЕН БУЛЬОН(МОЖЕ И ЗЕЛЕНЧУКОВ),100 МЛ БЯЛО ВИНО,СОЛ НА ВКУС,ОКОЛО 100 ГР КАШКАВАЛ.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
БРОКОЛИТЕ СЕ НАКЪСВАТ НА РОЗИЧКИ И СЕ СВАРЯВАТ В ПОДСОЛЕНА ВОДА ДО ОМЕКВАНЕ.НАРЕЖЕТЕ ЛУКА НА МАЛКИ КУБЧЕТА И ГО ЗАДУШЕТЕ В ОЛИОТО (ЗЕХТИНА) ДО ЗЛАТИСТ ЦВЯТ.СЛЕД ТОВА ПРИБАВЕТЕ ИЗМИТИЯ И ПОЧИСТЕН ОРИЗ (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА") И РАЗБЪРКАЙТЕ ДОБРЕ.НАМАЛЕТЕ КОТЛОНЪТ НА СРЕДНА ТЕМПЕРАТУРА,ДОБАВЕТЕ ВИНОТО И ОСТАВЕТЕ ДА КЪКРИ ЗА 2-3 МИНУТИ.СЛЕД ТОВА РАЗБЪРКАЙТЕ И ПРИБАВЕТЕ БУЛЬОНА.ОСТАВЕТЕ НА КОТЛОНА,ДОКАТО ЗАВРИ И ПРИБАВЕТЕ БРОКОЛИТЕ.ОСТАВЕТЕ ДА КЪКРИ ЯСТИЕТО,ДОКАТО ОРИЗА ПОЕМЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БУЛЬОНА,КАТО ПЕРИОДИЧНО РАЗБЪРКВАТЕ.МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА,ИЗСИПЕТЕ В ПОДХОДЯЩА ТАВА И ЗАПЕЧЕТЕ В УМЕРЕНА ФУРНА,ДОКАТО ЯСТИЕТО ОСТАНЕ НА МАЗНИНА.ПРЕДИ ДА ИЗВАДИТЕ ГОТОВОТО ЯСТИЕ ОТ ФУРНАТА ГО НАРЪСЕТЕ С НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ.ВЪРНЕТЕ ЗА 2-3 МИНУТИ ДА СЕ РАЗТОПИ КАШКАВАЛА