НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
около 550 гр брашно
80 гр топено масло
3 яйца
150 мл прясно мляко
100 гр захар
настъргана кора от 1/2 портокал
1 ванилия
20 гр прясна мая
ЗА ПЪЛНЕЖА:
5-6 малки ябълки
1 чаена чаша захар
настъргана кора от 1 лимон
3-4 супени лъжици стафиди
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разтворете маята в затопленото мляко. Прибавете захарта и яйцата и разбъркайте. Прибавете настърганата портокалова кора и ванилия. Сипете маслото (както може да видите от снимките "стъпка по стъпка"). С брашното омесете меко и еластично тесто. Оставете тестото на топло да втаса.
Разрежете ябълките на половинки и почистете от семките. Не ги белете. Като се изпекат кората им става много вкусна и ароматът на печени ябълки идва точно от нея. Подредете ги в тавичка и ги посипете със захарта. Застелете тавата с фолио. Така захарта като се карамелизира остава по него, а не по тавата, която се чисти трудно.Изпечете ябълките докато омекнат и леко се карамелизират. Извадете ги от фурната и ги оставете да се охладят.Разточете тестото на правоъгълна кора. Нарежете страниците му на ленти без да стигате до средата. В средата наредете ябълките и ги посипете с лимонова кора и стафидите.Оформете всичко на руло като преплитате лентите диагонално една върху друга. Подгънете краищата на тестото навътре. Намажете рулото с разбито яйце и оставете да втаса отново за 15-20 минути. Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до златист цвят.
Това руло като идея видях от нета и след като го изпробвах ,трябва да ви споделя ,че става много ароматно и вкусно.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
около 550 гр брашно
80 гр топено масло
3 яйца
150 мл прясно мляко
100 гр захар
настъргана кора от 1/2 портокал
1 ванилия
20 гр прясна мая
ЗА ПЪЛНЕЖА:
5-6 малки ябълки
1 чаена чаша захар
настъргана кора от 1 лимон
3-4 супени лъжици стафиди
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разтворете маята в затопленото мляко. Прибавете захарта и яйцата и разбъркайте. Прибавете настърганата портокалова кора и ванилия. Сипете маслото (както може да видите от снимките "стъпка по стъпка"). С брашното омесете меко и еластично тесто. Оставете тестото на топло да втаса.
Разрежете ябълките на половинки и почистете от семките. Не ги белете. Като се изпекат кората им става много вкусна и ароматът на печени ябълки идва точно от нея. Подредете ги в тавичка и ги посипете със захарта. Застелете тавата с фолио. Така захарта като се карамелизира остава по него, а не по тавата, която се чисти трудно.Изпечете ябълките докато омекнат и леко се карамелизират. Извадете ги от фурната и ги оставете да се охладят.Разточете тестото на правоъгълна кора. Нарежете страниците му на ленти без да стигате до средата. В средата наредете ябълките и ги посипете с лимонова кора и стафидите.Оформете всичко на руло като преплитате лентите диагонално една върху друга. Подгънете краищата на тестото навътре. Намажете рулото с разбито яйце и оставете да втаса отново за 15-20 минути. Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до златист цвят.
Това руло като идея видях от нета и след като го изпробвах ,трябва да ви споделя ,че става много ароматно и вкусно.