НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
400 гр кори за баница
10 бр.палачинки (може и купени )
3-яйца
около 150 гр краве сирене
1 чаена чаша кисело мляко
1 бакпулвер (10 гр )
100 мл олио
3 супени лъжици брашно
около 250-300 гр шунка
150 гр кашкавал
1 супена лъжица масло
За палачинките:
1-яйце
500 мл прясно мляко
щипка-сол
брашно (колкото тестото да стане с гъстотата на боза)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
За палачинките ако не си купите ,ги правете по стандартния начин.Изпичат се и се пълнят със ситно нарязана шунка и настърган кашкавал.
Плънката се слага по средата на палачинката.
Прегъва се през половината и после плътно се навива на руло.
Така се подготвят всички палачинки (както може да видите от снимките "стъпка по стъпка").
После си разбивате яйцата с олиото ,киселото мляко с бакпулвера и брашното.
Към сместа добавяте предварително натрошеното сирене.
В правоъгълна тава с приблизителни размери 38/24см се подмазва с олио.
Слагат се две кори на дъното.
Върху тях по дължина на съда ,една до друга се редят 5 единични ,нагънати на хармоника кори.
Нагъването се започва от късата страна.
Върху тях се разпределя половината от яйчената смес със сиренето.
От горе се редят навитите палачинки напречно на корите.
Върху тях пак се поставят пет кори нагънати и се заливат с останалата плънка.
От горе се поставят две цели кори.
Върху тях се разпределят малки парченца масло.
Баницата се пече в предварително затоплена на 200 градуса фурна до златисто.
Рецептата която изпробвах е видях от нета и с малко промени от моя страна се получи страхотна баница,която си струва да се пробва.
ПРОБВАЙТЕ И СПОДЕЛЕТЕ.
ДА ВИ Е СЛАДКО
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
400 гр кори за баница
10 бр.палачинки (може и купени )
3-яйца
около 150 гр краве сирене
1 чаена чаша кисело мляко
1 бакпулвер (10 гр )
100 мл олио
3 супени лъжици брашно
около 250-300 гр шунка
150 гр кашкавал
1 супена лъжица масло
За палачинките:
1-яйце
500 мл прясно мляко
щипка-сол
брашно (колкото тестото да стане с гъстотата на боза)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
За палачинките ако не си купите ,ги правете по стандартния начин.Изпичат се и се пълнят със ситно нарязана шунка и настърган кашкавал.
Плънката се слага по средата на палачинката.
Прегъва се през половината и после плътно се навива на руло.
Така се подготвят всички палачинки (както може да видите от снимките "стъпка по стъпка").
После си разбивате яйцата с олиото ,киселото мляко с бакпулвера и брашното.
Към сместа добавяте предварително натрошеното сирене.
В правоъгълна тава с приблизителни размери 38/24см се подмазва с олио.
Слагат се две кори на дъното.
Върху тях по дължина на съда ,една до друга се редят 5 единични ,нагънати на хармоника кори.
Нагъването се започва от късата страна.
Върху тях се разпределя половината от яйчената смес със сиренето.
От горе се редят навитите палачинки напречно на корите.
Върху тях пак се поставят пет кори нагънати и се заливат с останалата плънка.
От горе се поставят две цели кори.
Върху тях се разпределят малки парченца масло.
Баницата се пече в предварително затоплена на 200 градуса фурна до златисто.
Рецептата която изпробвах е видях от нета и с малко промени от моя страна се получи страхотна баница,която си струва да се пробва.
ПРОБВАЙТЕ И СПОДЕЛЕТЕ.
ДА ВИ Е СЛАДКО