НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
2-3 СТРЪКА ПРАЗ,100-120 МЛ ОЛИО, 500 ГРАМА КАЙМА,150 МЛ ДОМАТЕНО ПЮРЕ,1 ЧАЕНА ЛЪЖИЧКА ЧЕРВЕН ПИПЕР,1/2 ЧАЕНА ЛЪЖИЧКА ГРАДИНСКА ЧУБРИЦА,1 ПАКЕТ КОРИ ЗА БАНИЦА,СОЛ НА ВКУС,200 МЛ ГОРЕЩА ВОДА.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
ПОЧИСТЕНИЯ И ИЗМИТ ПРАЗ НАРЕЖЕТЕ НА СИТНО И ЗАДУШАВАЙТЕ В ТРИ ЧЕТВЪРТИ ОТ ОЛИОТО И ЕДНА,ДВЕ СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ВОДА.ЩОМ ОМЕКНЕ,ПРИБАВЕТЕ КАЙМАТА (КОЯТО СТЕ РАЗРЕДИЛИ С МАЛКО ВОДА.ТОВА СЕ ПРАВИ ЗА ДА МОЖЕ КАТО Я ПРИБАВИТЕ КЪМ НЕЩО ГОРЕЩО В СЛУЧАЯ ЗАДУШЕНИЯ ПРАЗ.ДА СТАНЕ КАТО ПЯСЪК,А НЕ НА БУЦИ ) И ЗАПЪРЖЕТЕ,ДОКАТО СЕ ИЗПАРИ ВЛАГАТА.ДОБАВЕТЕ ДОМАТЕНОТО ПЮРЕ (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА") И СЛЕД 2-3 МИНУТИ СВАЛЕТЕ ОТ ОГЪНЯ.НАРЕЖЕТЕ КОРИТЕ НА ГОЛЕМИ ТРИЪГЪЛНИЦИ,РАЗПРЕДЕЛЕТЕ ВЪРХУ ВСЯКО ДВОЙНО ТРИЪГЪЛНИЧЕ ОТ СМЕСТА И НАВИЙТЕ НА САРМИ (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА").НАРЕДЕТЕ ГИ В НАМАЗНЕНА С ОЛИО ТАВА И ПЕЧЕТЕ В УМЕРЕНА ФУРНА ДО ЗАЧЕРВЯВАНЕ.СЛЕД КАТО ГИ ИЗВАДИТЕ ОТ ФУРНАТА,ГИ ЗАЛЕЙТЕ ВЕДНАГА С 200 МЛ ГОРЕЩА ВОДА,В КОЯТО СТЕ ДОБАВИЛИ ОСТАНАЛОТО ОЛИО И СОЛ НА ВКУС.ПОХЛУПЕТЕ И ОСТАВЕТЕ ЗА 10-15 МИНУТИ ДА СЕ ЗАДУШАТ И ПОЕМАТ ТЕЧНОСТТА.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
2-3 СТРЪКА ПРАЗ,100-120 МЛ ОЛИО, 500 ГРАМА КАЙМА,150 МЛ ДОМАТЕНО ПЮРЕ,1 ЧАЕНА ЛЪЖИЧКА ЧЕРВЕН ПИПЕР,1/2 ЧАЕНА ЛЪЖИЧКА ГРАДИНСКА ЧУБРИЦА,1 ПАКЕТ КОРИ ЗА БАНИЦА,СОЛ НА ВКУС,200 МЛ ГОРЕЩА ВОДА.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
ПОЧИСТЕНИЯ И ИЗМИТ ПРАЗ НАРЕЖЕТЕ НА СИТНО И ЗАДУШАВАЙТЕ В ТРИ ЧЕТВЪРТИ ОТ ОЛИОТО И ЕДНА,ДВЕ СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ВОДА.ЩОМ ОМЕКНЕ,ПРИБАВЕТЕ КАЙМАТА (КОЯТО СТЕ РАЗРЕДИЛИ С МАЛКО ВОДА.ТОВА СЕ ПРАВИ ЗА ДА МОЖЕ КАТО Я ПРИБАВИТЕ КЪМ НЕЩО ГОРЕЩО В СЛУЧАЯ ЗАДУШЕНИЯ ПРАЗ.ДА СТАНЕ КАТО ПЯСЪК,А НЕ НА БУЦИ ) И ЗАПЪРЖЕТЕ,ДОКАТО СЕ ИЗПАРИ ВЛАГАТА.ДОБАВЕТЕ ДОМАТЕНОТО ПЮРЕ (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА") И СЛЕД 2-3 МИНУТИ СВАЛЕТЕ ОТ ОГЪНЯ.НАРЕЖЕТЕ КОРИТЕ НА ГОЛЕМИ ТРИЪГЪЛНИЦИ,РАЗПРЕДЕЛЕТЕ ВЪРХУ ВСЯКО ДВОЙНО ТРИЪГЪЛНИЧЕ ОТ СМЕСТА И НАВИЙТЕ НА САРМИ (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА").НАРЕДЕТЕ ГИ В НАМАЗНЕНА С ОЛИО ТАВА И ПЕЧЕТЕ В УМЕРЕНА ФУРНА ДО ЗАЧЕРВЯВАНЕ.СЛЕД КАТО ГИ ИЗВАДИТЕ ОТ ФУРНАТА,ГИ ЗАЛЕЙТЕ ВЕДНАГА С 200 МЛ ГОРЕЩА ВОДА,В КОЯТО СТЕ ДОБАВИЛИ ОСТАНАЛОТО ОЛИО И СОЛ НА ВКУС.ПОХЛУПЕТЕ И ОСТАВЕТЕ ЗА 10-15 МИНУТИ ДА СЕ ЗАДУШАТ И ПОЕМАТ ТЕЧНОСТТА.