НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
4 малки тиквички, или 2 по-големи
1 чаена чаша ориз
1 глава лук
½ връзка копър
сол на вкус,1-2 скилидки чесън,олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Лукът и чесъна нарязвате на дребни парченца и ги запържвате в сгорещеното олио в тенджера за около 4-5 минути. Измивате, обелвате и нарязвате тиквичките на кубчета и ги добавяте към чесъна и лука.
След като запържите и тиквичките 10 минути, добавяте измития ориз и го запържвате до прозрачност.Заливате с 700 мл вода и оставяте да ври.Когато поеме течността ориза сваляте тенджерата от огъня и добавяте солта и нарязания на ситно копър.
Сместа изсипвате в тава (както може да видите от снимките "стъпка по стъпка") и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете докато водата изври и оризът се покрие с тънка коричка и ястието остане на мазнина.
Тиквичките с ориз са както перфектна гарнитура за вашите пържоли и други месни специалитети, така и чудесно леко вегетарианско ястие, което може да хапвате в компанията на чаша студено бяло вино.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
4 малки тиквички, или 2 по-големи
1 чаена чаша ориз
1 глава лук
½ връзка копър
сол на вкус,1-2 скилидки чесън,олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Лукът и чесъна нарязвате на дребни парченца и ги запържвате в сгорещеното олио в тенджера за около 4-5 минути. Измивате, обелвате и нарязвате тиквичките на кубчета и ги добавяте към чесъна и лука.
След като запържите и тиквичките 10 минути, добавяте измития ориз и го запържвате до прозрачност.Заливате с 700 мл вода и оставяте да ври.Когато поеме течността ориза сваляте тенджерата от огъня и добавяте солта и нарязания на ситно копър.
Сместа изсипвате в тава (както може да видите от снимките "стъпка по стъпка") и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете докато водата изври и оризът се покрие с тънка коричка и ястието остане на мазнина.
Тиквичките с ориз са както перфектна гарнитура за вашите пържоли и други месни специалитети, така и чудесно леко вегетарианско ястие, което може да хапвате в компанията на чаша студено бяло вино.