Необходими продукти
6 бр. тиквички
400 г кисело мляко
2 бр. яйца
2 ч.ч. бяло брашно
3-4 с.л. червен пипер
сол, черен пипер
3-4 скилидки чесън
масло (за намазване на тавичката)
олио
100 г колбас - по желание
100 г кашкавал
Тиквичките се обелват , нарязват се на кръгчета, посоляват се и след около петнадесетина минути се отцеждат.
В купа разбъркваме брашното заедно с червения пипер и малко черен пипер. Започваме да овалваме тиквичките в брашното, изтърсваме добре, след което ги нареждаме в намазана с масло тавичка. По желание добавяме и колбас, нарязан на дребни кубчета. Заливаме отгоре с много малко олио (примерно около 1 кафена чашка) и печем във фурна на 220 градуса докато тиквичките не станат златисто-кафяви на цвят. Приготвя се заливка от киселото мляко с двете яйца, щипка сол, черен пипер, пресованите скилидки чесън, около 2-3 с.л. от брашното, в което сме овалвали тиквичките. След като тиквичките са запечени, се заливат със заливката, настъргваме и кашкавала, и се дозапича.
Необходими продукти
6 бр. тиквички
400 г кисело мляко
2 бр. яйца
2 ч.ч. бяло брашно
3-4 с.л. червен пипер
сол, черен пипер
3-4 скилидки чесън
масло (за намазване на тавичката)
олио
100 г колбас - по желание
100 г кашкавал
Тиквичките се обелват , нарязват се на кръгчета, посоляват се и след около петнадесетина минути се отцеждат.
В купа разбъркваме брашното заедно с червения пипер и малко черен пипер. Започваме да овалваме тиквичките в брашното, изтърсваме добре, след което ги нареждаме в намазана с масло тавичка. По желание добавяме и колбас, нарязан на дребни кубчета. Заливаме отгоре с много малко олио (примерно около 1 кафена чашка) и печем във фурна на 220 градуса докато тиквичките не станат златисто-кафяви на цвят. Приготвя се заливка от киселото мляко с двете яйца, щипка сол, черен пипер, пресованите скилидки чесън, около 2-3 с.л. от брашното, в което сме овалвали тиквичките. След като тиквичките са запечени, се заливат със заливката, настъргваме и кашкавала, и се дозапича.