Тиквички с ориз и картофи
1 бр. тиквичка
2 бр. картофи
1 глава лук
2 бр. моркови
1 бр. домат
1/3 ч.ч. ориз
2 скилидки чесън
копър
1 ч.л. червен пипер
черен пипер, сол
5 с.л. зехтин
В зехтина последователно се запържват нарязаните на кубчета лук, моркови, тиквичка и картофи. Оттегля се от огъня и се добавя 1 ч.л. червен пипер. Поставя се оризът и се бърка докато стане прозрачен. Долива се малко топла вода, посолява се и се слага черен пипер. Може да се използва вместо сол някаква зеленчукова подправка. Когато картофите и оризът са почти сварени се добавят скилидките чесън и нарязаният на кубчета домат (може да се използва и от консерва). Оставя се да поври още малко докато остане на мазнина, добавя се ситно нарязаният копър и котлонът се изключва.