2 бр. тиквички
100 г пушена шунка или филе
100 г кашкавал
2 бр. яйца
4-5 с.л. брашно
4-5 с.л. галета или универсална панировка
олио за пържене
За соса:
2 с.л. майонеза
2 с.л. кисело мляко
1/2 скилидка счукан чесън или чесън на прах
сол
щипка ситно нарязан копър
Тиквичките се нарязват на тънки правоъгълни филийки. Шунката и кашкавала също. От брашното и яйцата се прави гъста каша. Между всеки две филийки тиквички се слага по едно парче кашкавал и шунка. Овалват се последователно в брашнената каша и галетата и се пържат. Всичките продукти за соса се разбъркват до получаване на гладка смес. Тиквичките могат да се сервират залети със соса или той да се поднесе отделно.
2 бр. тиквички
100 г пушена шунка или филе
100 г кашкавал
2 бр. яйца
4-5 с.л. брашно
4-5 с.л. галета или универсална панировка
олио за пържене
За соса:
2 с.л. майонеза
2 с.л. кисело мляко
1/2 скилидка счукан чесън или чесън на прах
сол
щипка ситно нарязан копър
Тиквичките се нарязват на тънки правоъгълни филийки. Шунката и кашкавала също. От брашното и яйцата се прави гъста каша. Между всеки две филийки тиквички се слага по едно парче кашкавал и шунка. Овалват се последователно в брашнената каша и галетата и се пържат. Всичките продукти за соса се разбъркват до получаване на гладка смес. Тиквичките могат да се сервират залети със соса или той да се поднесе отделно.