Продукти:
1 кг тиквички
200 г сирене
400 г кисело мляко
3 бр. яйца
3 стръка пресен чесън
1 връзка копър
3 с.л. зехтин или олио
Приготвяне:
Със зехтина се намазнява тавата, в която ще се приготвя суфлето. Тиквичките се настъргват на едрото ренде. Объркват се със сиренето, чесъна и копъра. Изсипват се в тавата и се заглаждат отгоре. Върху тях се изсипва заливка от киселото мляко и яйцата. Ястието се пече около 30-40 минути (докато хване коричка). Може да се сервира с млечен или доматен сос по желание.
Продукти:
1 кг тиквички
200 г сирене
400 г кисело мляко
3 бр. яйца
3 стръка пресен чесън
1 връзка копър
3 с.л. зехтин или олио
Приготвяне:
Със зехтина се намазнява тавата, в която ще се приготвя суфлето. Тиквичките се настъргват на едрото ренде. Объркват се със сиренето, чесъна и копъра. Изсипват се в тавата и се заглаждат отгоре. Върху тях се изсипва заливка от киселото мляко и яйцата. Ястието се пече около 30-40 минути (докато хване коричка). Може да се сервира с млечен или доматен сос по желание.