Продукти:
3 средно големи тиквички
2 яйца
2 с. л. брашно - може и галета
150 гр. сирене
1/2 връзка пресен копър
сол на вкус
черен пипер по желание
1 шепа настърган кашкавал за поръсване
Приготвяне:
Тиквичките се обелват и сурови се рендосват на най-едрата част на рендето.
Яйцата се разбиват с брашното. Сиренето се натрошава на едри бучици. Всички продукти се смесват и се добавя ситно нарязания копър, солта и пипер по желание.
Така получената "каша" се изсипва в тавичка,намазана с мазнина и малко брашно.
Пече се на 180-200 гр. до порозовяване. Поръсва се с кашкавала и се връща за още 5-6мин.
Ястието е вкусно дори и студено.
Продукти:
3 средно големи тиквички
2 яйца
2 с. л. брашно - може и галета
150 гр. сирене
1/2 връзка пресен копър
сол на вкус
черен пипер по желание
1 шепа настърган кашкавал за поръсване
Приготвяне:
Тиквичките се обелват и сурови се рендосват на най-едрата част на рендето.
Яйцата се разбиват с брашното. Сиренето се натрошава на едри бучици. Всички продукти се смесват и се добавя ситно нарязания копър, солта и пипер по желание.
Така получената "каша" се изсипва в тавичка,намазана с мазнина и малко брашно.
Пече се на 180-200 гр. до порозовяване. Поръсва се с кашкавала и се връща за още 5-6мин.
Ястието е вкусно дори и студено.