1/2 кг изчистена и измита бамя
1 чаша ситно нарязани гъби
1 чаша изчистени дребни лукчета (или 2 глави ситно нарязан стар лук)
5-6 нарязани скилидки чесън
1/2 чаша олио
1/2 чаша бяло вино (или 1/2 чаша оцет, разреден с толкова вода)
сол и черен пипер на вкус
2 лъжици нарязан магданоз
3-4 домата
Сложете в тенджера изчистената и измита бамя, ситно нарязаните гъби, лука, чесъна, олиото и бялото вино, магданоза. Нарежете доматите на кубчета и ги прибавете към сместа. Объркайте всичко добре, овкусете със сол и черен пипер. Похлупете плътно ястието и го задушете на слаб огън. Поднесете студено.
Сложете в тенджера изчистената и измита бамя, ситно нарязаните гъби, лука, чесъна, олиото и бялото вино, магданоза. Нарежете доматите на кубчета и ги прибавете към сместа. Объркайте всичко добре, овкусете със сол и черен пипер. Похлупете плътно ястието и го задушете на слаб огън. Поднесете студено.