* 500 г смляно месо
* 2 глави (100 г) кромид лук
* 1 кг картофи
* 3-4 бр. (200 г) домати
* 1 връзка магданоз
* 1 ч.л. (5 г) червен пипер
* 1 с.л. (10 г) брашно
* 1/4 ч.ч. (50 мл) растително масло
* черен пипер
* сол
Месото се омесва със ситно нарязаните лук и магданоз, черен пипер и сол на вкус. От сместа се оформят малки топчици, които се изпържват в мазнината. В същата мазнина след изваждането на месото се запържват доматите, настъргани на ренде, а след това се прибавят червеният пипер и брашното. Налива се топла вода и в полученият сос, след като заври, се пускат изпържените топчици и картофите, нарязани на кубчета. Ястието се посолява на вкус и се вари около 20-30 минути или се пече във фурна.
* 500 г смляно месо
* 2 глави (100 г) кромид лук
* 1 кг картофи
* 3-4 бр. (200 г) домати
* 1 връзка магданоз
* 1 ч.л. (5 г) червен пипер
* 1 с.л. (10 г) брашно
* 1/4 ч.ч. (50 мл) растително масло
* черен пипер
* сол
Месото се омесва със ситно нарязаните лук и магданоз, черен пипер и сол на вкус. От сместа се оформят малки топчици, които се изпържват в мазнината. В същата мазнина след изваждането на месото се запържват доматите, настъргани на ренде, а след това се прибавят червеният пипер и брашното. Налива се топла вода и в полученият сос, след като заври, се пускат изпържените топчици и картофите, нарязани на кубчета. Ястието се посолява на вкус и се вари около 20-30 минути или се пече във фурна.