* 1 кг картофи
* 500 г грах от консерва
* 40 г масло
* 1 ч.ч. прясно мляко
* 4 скилидки чесън
* брашно
* кашкавал
* галета
* черен пипер
* сол
* 3 бр. яйца
Картофите се варят необелени в подсолена вода. Обелват се и се намачкват. Добавя им се сол, черен пипер и две сурови яйца. Разбиват се. Маслото се разтопява и в него се запържва чесъна до розово. Добавя се изцедения грах и се запържва. Прибавя се галетата и се изчаква маслото да попие. Тигана се дърпа от огъня и се прибавя нарязаното на ситно сварено яйце. В друг тиган се разтапя останалото масло и в него се запържва до златисто брашното. При непрекъснато бъркане се прибавя и млякото. Изчаква се да се получи гладък сос. Настъргва се кашкавала, прибавя се сол и черен пипер. В намазнена тавичка се нареждат картофите, отгоре се разпръсква граха и се залива със соса. Поръсва се с галета и се запича във фурна за около 20 минути.
* 1 кг картофи
* 500 г грах от консерва
* 40 г масло
* 1 ч.ч. прясно мляко
* 4 скилидки чесън
* брашно
* кашкавал
* галета
* черен пипер
* сол
* 3 бр. яйца
Картофите се варят необелени в подсолена вода. Обелват се и се намачкват. Добавя им се сол, черен пипер и две сурови яйца. Разбиват се. Маслото се разтопява и в него се запържва чесъна до розово. Добавя се изцедения грах и се запържва. Прибавя се галетата и се изчаква маслото да попие. Тигана се дърпа от огъня и се прибавя нарязаното на ситно сварено яйце. В друг тиган се разтапя останалото масло и в него се запържва до златисто брашното. При непрекъснато бъркане се прибавя и млякото. Изчаква се да се получи гладък сос. Настъргва се кашкавала, прибавя се сол и черен пипер. В намазнена тавичка се нареждат картофите, отгоре се разпръсква граха и се залива със соса. Поръсва се с галета и се запича във фурна за около 20 минути.