* 1 кг телешко месо
* 500 г лук
* 4 с.л. олио
* сол, кимион и черен пипер
За заливката:
* 2 ч.ч. готварска сметана
* 2 с.л. брашно
* 1 с.л. горчица
* 1 с.л. лимонов сок
* 1 с.л. настъргана кора от лимон
* сол, кимион и черен пипер
Телешкото месо се нарязва на малки хапки, а лукът на едри парчета. Нареждат се на редове в глинени гювечета - ред месо, ред лук, ред месо. Подправя се на вкус. Заливат се с малко мазнина и по 2-3 с.л. вода. Похлупват се и се пекат 1 час на 180 С. Проверяват се дали месото е готово и ако не, се допичат още. След това се заливат с разбитата заливка и се пекат още 20 минути на 220 С. Сервират се със салата по избор.
* 1 кг телешко месо
* 500 г лук
* 4 с.л. олио
* сол, кимион и черен пипер
За заливката:
* 2 ч.ч. готварска сметана
* 2 с.л. брашно
* 1 с.л. горчица
* 1 с.л. лимонов сок
* 1 с.л. настъргана кора от лимон
* сол, кимион и черен пипер
Телешкото месо се нарязва на малки хапки, а лукът на едри парчета. Нареждат се на редове в глинени гювечета - ред месо, ред лук, ред месо. Подправя се на вкус. Заливат се с малко мазнина и по 2-3 с.л. вода. Похлупват се и се пекат 1 час на 180 С. Проверяват се дали месото е готово и ако не, се допичат още. След това се заливат с разбитата заливка и се пекат още 20 минути на 220 С. Сервират се със салата по избор.