1 пакет кори за баница
250 гр. кисело мляко
4 големи яйца
2 с.л. бакпулвер
сокът от 1 портокал
250 мл. зехтин
масло за намазване на съда
За сиропа:
600 мл вода
250 гр. захар
сокът от 1 портокал
нарязаната кора от 2 портокала
Извадете корите и ги разделете, така че да поизсъхнат за няколко минути. Накъсайте ги на ивици с дебелина 2 см. (не използвайте нож!). Сложете зехтина и яйцата в голяма купа и ги разбийте добре, докато се получи кремообразна оранжева текстура. Прибавете киселото мляко, заедно с бакпулвера, и продължете с разбиването, докато се образува гладък крем. Прибавете накъсаните кори и леко омесете с ръце. Намажете тавичката, в която ще печете, с масло, а отгоре наръсете малко от нарязаната портокалова кора, изсипете тестото и запечете за 20 минути на загрята на 180 градуса фурна, докато придобие златист цвят. Междувременно пригответе сиропа - смесете продуктите за него в тенджерка и ги варете за 5 минути. Оставете готовия сладкиш да изстине. След като изстине, с лъжица го напоете със сиропа, като същевременно разпределяте портокаловата кора равномерно отгоре. Нарежете на порции и поднесете
Извадете корите и ги разделете, така че да поизсъхнат за няколко минути. Накъсайте ги на ивици с дебелина 2 см. (не използвайте нож!). Сложете зехтина и яйцата в голяма купа и ги разбийте добре, докато се получи кремообразна оранжева текстура. Прибавете киселото мляко, заедно с бакпулвера, и продължете с разбиването, докато се образува гладък крем. Прибавете накъсаните кори и леко омесете с ръце. Намажете тавичката, в която ще печете, с масло, а отгоре наръсете малко от нарязаната портокалова кора, изсипете тестото и запечете за 20 минути на загрята на 180 градуса фурна, докато придобие златист цвят. Междувременно пригответе сиропа - смесете продуктите за него в тенджерка и ги варете за 5 минути. Оставете готовия сладкиш да изстине. След като изстине, с лъжица го напоете със сиропа, като същевременно разпределяте портокаловата кора равномерно отгоре. Нарежете на порции и поднесете