Продукти:
1 пиле
сол
1 връзка копър
300 г малки пресни картофи,може и стари
1 ч. л. червен пипер
Приготвяне:
• Измитото и отцедено пиле се посолява и намазва със ситно нарязания пресен копър.
• Напълва се с дребни, обелени, леко посолени, цели картофки и с копър.
• Поръсва се с червен пипер и се увива във фолио.
• Пече се в умерена фурна.
• След около 1 час пилето е готово за сервиране с гарнитура грах, задушен с масло, и 1 с. л. кълнове или прясна салата с булгур и кълнове.
Продукти:
1 пиле
сол
1 връзка копър
300 г малки пресни картофи,може и стари
1 ч. л. червен пипер
Приготвяне:
• Измитото и отцедено пиле се посолява и намазва със ситно нарязания пресен копър.
• Напълва се с дребни, обелени, леко посолени, цели картофки и с копър.
• Поръсва се с червен пипер и се увива във фолио.
• Пече се в умерена фурна.
• След около 1 час пилето е готово за сервиране с гарнитура грах, задушен с масло, и 1 с. л. кълнове или прясна салата с булгур и кълнове.