едно средно по големина пиле
250-300гр. сирене
20гр. масло или маргарин
джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Добре изчистеното пиле от вътрешностите се посолява от вътре и отвън. В една купа се натрошава сиренето и към него се прибавя 4-5 щипки джоджен, след което се разбърква. С една част от сместа се пълни пилето, след което се поставя парче масло, това се повтаря още веднъж. Пилето се пече на решетката на фурната, която е пусната само от горе, по 30 минути и от двете страни. В долната част на фурната се поставя една тавичка, в която изтича мазнината на пилето.
едно средно по големина пиле
250-300гр. сирене
20гр. масло или маргарин
джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Добре изчистеното пиле от вътрешностите се посолява от вътре и отвън. В една купа се натрошава сиренето и към него се прибавя 4-5 щипки джоджен, след което се разбърква. С една част от сместа се пълни пилето, след което се поставя парче масло, това се повтаря още веднъж. Пилето се пече на решетката на фурната, която е пусната само от горе, по 30 минути и от двете страни. В долната част на фурната се поставя една тавичка, в която изтича мазнината на пилето.