Продукти: смляно телешко месо 0.500 кг, растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша), кисело мляко 400 г (2 чаени чаши), яйца 3 бр., чесън 4-5 скилидки, кромид лук 50 г (1 глава), хляб 75 г (1 филия), черен пипер и сол на вкус.
Месото се омесва със ситно нарязания лук, предварително накиснатия хляб, 1 яйце, черен пипер и сол на вкус. От сместа се правят кюфтенца, които се изпържват в мазнината. Нареждат се в намазана с масло тавичка и се заливат с киселото мляко, разбито с останалите 2 яйца, счукания чесън и сол, поръсват се с мазнината от пърженето и се пекат в силна фурна.
Продукти: смляно телешко месо 0.500 кг, растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша), кисело мляко 400 г (2 чаени чаши), яйца 3 бр., чесън 4-5 скилидки, кромид лук 50 г (1 глава), хляб 75 г (1 филия), черен пипер и сол на вкус.
Месото се омесва със ситно нарязания лук, предварително накиснатия хляб, 1 яйце, черен пипер и сол на вкус. От сместа се правят кюфтенца, които се изпържват в мазнината. Нареждат се в намазана с масло тавичка и се заливат с киселото мляко, разбито с останалите 2 яйца, счукания чесън и сол, поръсват се с мазнината от пърженето и се пекат в силна фурна.