400 гр .кайма
70 гр.лук кромид стар
50 гр.ориз
2 бр.яйца
50 гр.брашно тип 500
100 млолио
200 млкраве кисело мляко
50 гр.моркови
2 гр.черен пипер млян
1/4 ч.л.чубрица
1 ч.л.целина листа
20 гр.масло
1 бр.дафинов лист
5 бр.черен пипер на зърна
1 с.л.оцет
1 Оризът се сварява в една част вода и се охлажда
2 Смесва се с каймата, ситно нарязания лук, едно яйце, чубрицата и черния пипер
3 Оформят се кюфтета като топки и се овалват в брашното
4 В тенджера с вода или бульон се слагат моркова, кромид лук, дафинов лист, черен пипер на зърна
5 Щом водата заври, се посолява на вкус и в нея се пускат кюфтетата и маслото
6 След като кюфтетата се сварят, бульонът се прецежда и се застройва
7 За застройката се разбиват другото яйце, млякото, оцета и остатъка от брашното
8 Сместа се темперира с горещ бульон и на тънка струйка се влива в бульона
9 Кипва се при непрекъснато бъркане.
400 гр .кайма
70 гр.лук кромид стар
50 гр.ориз
2 бр.яйца
50 гр.брашно тип 500
100 млолио
200 млкраве кисело мляко
50 гр.моркови
2 гр.черен пипер млян
1/4 ч.л.чубрица
1 ч.л.целина листа
20 гр.масло
1 бр.дафинов лист
5 бр.черен пипер на зърна
1 с.л.оцет
1 Оризът се сварява в една част вода и се охлажда
2 Смесва се с каймата, ситно нарязания лук, едно яйце, чубрицата и черния пипер
3 Оформят се кюфтета като топки и се овалват в брашното
4 В тенджера с вода или бульон се слагат моркова, кромид лук, дафинов лист, черен пипер на зърна
5 Щом водата заври, се посолява на вкус и в нея се пускат кюфтетата и маслото
6 След като кюфтетата се сварят, бульонът се прецежда и се застройва
7 За застройката се разбиват другото яйце, млякото, оцета и остатъка от брашното
8 Сместа се темперира с горещ бульон и на тънка струйка се влива в бульона
9 Кипва се при непрекъснато бъркане.