1 кг. чушки
1 п. кайма
1 ч. чаша ориз
1/2 кисело мляко
3 с.л брашно
пресен лук
черен пипер
сол
пресен джоджен
копър .
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган запържваме пресния лук, каймата на парченца, ориза, 1 ч.л. от брашното, 1 ч.л. сол и подправките. Слага се малко вода да омекне ориза. С готовата смес се пълнят чушките нареждат се в тенджера и се заливат с вода. Варят се 40 мин., на бавен огън. Когато вече са готови, сварени чушките към бульона се слага киселото мляко с брашното, бърка се да клокне и сгъсти соса. Добър апетит.
1 кг. чушки
1 п. кайма
1 ч. чаша ориз
1/2 кисело мляко
3 с.л брашно
пресен лук
черен пипер
сол
пресен джоджен
копър .
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган запържваме пресния лук, каймата на парченца, ориза, 1 ч.л. от брашното, 1 ч.л. сол и подправките. Слага се малко вода да омекне ориза. С готовата смес се пълнят чушките нареждат се в тенджера и се заливат с вода. Варят се 40 мин., на бавен огън. Когато вече са готови, сварени чушките към бульона се слага киселото мляко с брашното, бърка се да клокне и сгъсти соса. Добър апетит.