половин зелка
400гр. кайма
1 чаена чаша ориз
малка глава лук
1 чаша червено вино
зехтин
чубрица
червен пипер ако не е кисело зелето се слага малко лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Зелето се нарязва и се вари около половин час с виното, червения пипер и малко вода в тенджера под налягане. Отделно в тиган се задушават лука, каймата, ориза и чубрицата със зехтина. След това всичко се изсипва в тава до напълно запичане. Пожелание 5 мин преди да се извади от фурната може да се прибави счукани скилидки чесън за аромат. Добър апетит!
половин зелка
400гр. кайма
1 чаена чаша ориз
малка глава лук
1 чаша червено вино
зехтин
чубрица
червен пипер ако не е кисело зелето се слага малко лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Зелето се нарязва и се вари около половин час с виното, червения пипер и малко вода в тенджера под налягане. Отделно в тиган се задушават лука, каймата, ориза и чубрицата със зехтина. След това всичко се изсипва в тава до напълно запичане. Пожелание 5 мин преди да се извади от фурната може да се прибави счукани скилидки чесън за аромат. Добър апетит!