500 гр. кайма
1 глава лук
1 с.л.чубрица
1 с.л червен пипер
1 с.л черен пипер
1 яйце
1 ч.ч галета
4 големи домата
1 скилидка чесън
1 ч.л сол
1 ч.л захар
3 с.л олио
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата с чубрицата, червения пипер, черния пипер, лука, галетата и яйцето... Оформяме средно големи топчета и пържим до зачервяване. Слагаме в отделен съд и в дълбока тенджера рендосваме доматите, прибавяме олиото, солта и захарта и оставяме да поври малко на средно загрят котлон... след като се сгъсти соса, прибавяме кюфтета и рендосания чесън и разбъркваме. Оставяме соса с кюфтетата да поври още 15 мин и сервираме в чинии. Консумира се хладко.
500 гр. кайма
1 глава лук
1 с.л.чубрица
1 с.л червен пипер
1 с.л черен пипер
1 яйце
1 ч.ч галета
4 големи домата
1 скилидка чесън
1 ч.л сол
1 ч.л захар
3 с.л олио
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата с чубрицата, червения пипер, черния пипер, лука, галетата и яйцето... Оформяме средно големи топчета и пържим до зачервяване. Слагаме в отделен съд и в дълбока тенджера рендосваме доматите, прибавяме олиото, солта и захарта и оставяме да поври малко на средно загрят котлон... след като се сгъсти соса, прибавяме кюфтета и рендосания чесън и разбъркваме. Оставяме соса с кюфтетата да поври още 15 мин и сервираме в чинии. Консумира се хладко.