Продукти :
500 грама осолена кайма смес (свинско и телешко месо)
1 голяма глава кромид лук
2 филийки бял хляб, напоени в прясно мляко и изцедени
1 яйце
чубрица
сух риган
щипка кимион
прясно смлян черен пипер
щипка сода бикарбонат
1 / 3 чаена лъжичка сладък червен пипер
пресен магданоз
Нарежете лука много ситно .
Ако искате можете да го настържете, но ние вкъщи обичаме да го усещаме в кюфтенцата.
Нарежете на ситно и пресния магданоз.
Смесете всички продукти много добре.
Аз меся каймата доста време и след това я оставям да "cи почине" около 30 минути в хладилника.
Загрейте силно тиган с олио.
След като мазнината е достатъчно загрята, намалете малко котлона и с намокрени с вода ръце, оформете кюфтета и ги изпържете.
Готовите слагайте върху кухненска хартия.
Не покривайте с капак, за да остане хрупкава коричката им.
Продукти :
500 грама осолена кайма смес (свинско и телешко месо)
1 голяма глава кромид лук
2 филийки бял хляб, напоени в прясно мляко и изцедени
1 яйце
чубрица
сух риган
щипка кимион
прясно смлян черен пипер
щипка сода бикарбонат
1 / 3 чаена лъжичка сладък червен пипер
пресен магданоз
Нарежете лука много ситно .
Ако искате можете да го настържете, но ние вкъщи обичаме да го усещаме в кюфтенцата.
Нарежете на ситно и пресния магданоз.
Смесете всички продукти много добре.
Аз меся каймата доста време и след това я оставям да "cи почине" около 30 минути в хладилника.
Загрейте силно тиган с олио.
След като мазнината е достатъчно загрята, намалете малко котлона и с намокрени с вода ръце, оформете кюфтета и ги изпържете.
Готовите слагайте върху кухненска хартия.
Не покривайте с капак, за да остане хрупкава коричката им.