1 кг филе от бяла риба
200 г гъби
100 г орехи, нарязани на ситно
1 глава лук
3 с.л. ситно нарязан магданоз
2 с.л. доматен сок
50 г краве масло
сол
черен пипер
1 лимон
100 гр. кашкавал или моцарела (за поръсване)
Филето се оформя на шницели, които леко се начукват. Поръсват се със сол, черен пипер и лимонов сок. Лукът, гъбите, ореховите ядки и магданозът (ситно нарязан) се задушават в маслото. Прибавят се доматите и сместа се овкусява. Задушената и леко охладена смес се разпределя върху филетата, които се завиват внимателно на руло и се забождат с държен или метален шиш (може и с клечки за зъби), намазват се със олио и се пекат на скара или силна фурна. Малко преди да са готови, филенцата се поръсват с настърган кашкавал или сирене моцарела и се допичат до зачервяване.
Филето се оформя на шницели, които леко се начукват. Поръсват се със сол, черен пипер и лимонов сок. Лукът, гъбите, ореховите ядки и магданозът (ситно нарязан) се задушават в маслото. Прибавят се доматите и сместа се овкусява. Задушената и леко охладена смес се разпределя върху филетата, които се завиват внимателно на руло и се забождат с държен или метален шиш (може и с клечки за зъби), намазват се със олио и се пекат на скара или силна фурна. Малко преди да са готови, филенцата се поръсват с настърган кашкавал или сирене моцарела и се допичат до зачервяване.