4 големи филета от бяла риба
2 ч.л. сусам
За маринатата:
3 с.л. соев сос
1 с.л. мед
1 с.л. бяло вино
1 кафена лъжица настърган пресен джинджифилили лимонова кора
1 скилидка пресован чесън
Смесват се соевият сос, медът, виното, чесънът и джинджифилът (лимоновата кора). Рибните филета се заливат с маринатата и се оставят да престоят 15 минути. През това време сусамът се запича на котлона в сух тиган, като непрекъснато се разбърква, докато се зачерви. Рибата се пече около 8 минути в намазан с мазнина тиган с незалепващо покритие, като от време на време се полива с маринатата. Преди да се извади, се поръсва със сусама.
4 големи филета от бяла риба
2 ч.л. сусам
За маринатата:
3 с.л. соев сос
1 с.л. мед
1 с.л. бяло вино
1 кафена лъжица настърган пресен джинджифилили лимонова кора
1 скилидка пресован чесън
Смесват се соевият сос, медът, виното, чесънът и джинджифилът (лимоновата кора). Рибните филета се заливат с маринатата и се оставят да престоят 15 минути. През това време сусамът се запича на котлона в сух тиган, като непрекъснато се разбърква, докато се зачерви. Рибата се пече около 8 минути в намазан с мазнина тиган с незалепващо покритие, като от време на време се полива с маринатата. Преди да се извади, се поръсва със сусама.