1 бр. малко прасенце
1 глава лук
100 г мас
100 г сланина или шунка
2 бр. кисели зелки
1 бр. лимон
сол
черен пипер
червен пипер
Прасенцето се измива много добре, подсушава се с кърпа и се поръсва със сол и черен пипер отвътре. Отвън се натрива със сол, мас и червен пипер. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в мазнината. Добавя се ситно нарязаното кисело зеле. Задушава се заедно с парченцата сланина или шунка. Поръсва се с черен пипер. Прасенцето се напълва с така приготвеното зеле и се зашива. Пече се върху лозови пръчки, като се полива често с мас и вода. При поднасяне в устата му се поставя лимон
1 бр. малко прасенце
1 глава лук
100 г мас
100 г сланина или шунка
2 бр. кисели зелки
1 бр. лимон
сол
черен пипер
червен пипер
Прасенцето се измива много добре, подсушава се с кърпа и се поръсва със сол и черен пипер отвътре. Отвън се натрива със сол, мас и червен пипер. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в мазнината. Добавя се ситно нарязаното кисело зеле. Задушава се заедно с парченцата сланина или шунка. Поръсва се с черен пипер. Прасенцето се напълва с така приготвеното зеле и се зашива. Пече се върху лозови пръчки, като се полива често с мас и вода. При поднасяне в устата му се поставя лимон