1 бр. прасенце - 3 кг тегло нето
100 г свинска мас
10 скилидки чесън
2 с.л. морска сол
2 с.л. черен пипер
3 дафинови листа
1 ч.ч. бяло вино
Смесват се всички подправки, образувайки еднородна маса. Намазва се прасенцето добре вътрешно и външно. Остатъка от марината се слага в корема му и се зашива. Пече се в пещ набучено на шиш, като от време на време се полива с бяло вино. След като прасенцето е добре опечено, разшива се вътрешността му и се изважда соса, който е доста пикантен. Гарнира се с пържени картофи, салата и червено вино.
1 бр. прасенце - 3 кг тегло нето
100 г свинска мас
10 скилидки чесън
2 с.л. морска сол
2 с.л. черен пипер
3 дафинови листа
1 ч.ч. бяло вино
Смесват се всички подправки, образувайки еднородна маса. Намазва се прасенцето добре вътрешно и външно. Остатъка от марината се слага в корема му и се зашива. Пече се в пещ набучено на шиш, като от време на време се полива с бяло вино. След като прасенцето е добре опечено, разшива се вътрешността му и се изважда соса, който е доста пикантен. Гарнира се с пържени картофи, салата и червено вино.