-
Начин на приготвяне
- Слагаме талиателите да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата слагаме 1 ч.л. сол и 2 с.л. зехтин.
- Нарязваме на тънки ивици бекона, а лука - нарязваме на "жулиен".
- Запържваме бекона и лука в останалия зехтин, докато беконът започне да се свива и да става леко хрупкав, а лукът - златист.
- Прибавяме заквасената сметана и след като заври, задушаваме още няколко минути, докато сметаната започне да променя цвета си от бял на леко жълт.
- След това добавяме жълтъците.
- Готвим още 2-3 минути, за да може жълтъка да коагулира. След това добавяме листата босилек и черния пипер на вкус.
- Сварените талиатели разбъркваме със соса и сервираме горещи.
Начин на приготвяне
- Слагаме талиателите да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата слагаме 1 ч.л. сол и 2 с.л. зехтин.
- Нарязваме на тънки ивици бекона, а лука - нарязваме на "жулиен".
- Запържваме бекона и лука в останалия зехтин, докато беконът започне да се свива и да става леко хрупкав, а лукът - златист.
- Прибавяме заквасената сметана и след като заври, задушаваме още няколко минути, докато сметаната започне да променя цвета си от бял на леко жълт.
- След това добавяме жълтъците.
- Готвим още 2-3 минути, за да може жълтъка да коагулира. След това добавяме листата босилек и черния пипер на вкус.
- Сварените талиатели разбъркваме със соса и сервираме горещи.