-
Начин на приготвяне
- Задушаваме каймата в малко олио и добавяме лука, чесъна, ригана, черен, червен пипер и сол на вкус.
- Почистваме и нарязваме картофите на тънки кръгчета и ги подреждаме в намаслена тава. Поръсваме сол на вкус.
- Почистваме и нарязваме тиквичките, овалваме ги в брашно и ги нареждаме върху картофите. Поръсваме сол на вкус.
- Почистваме и нарязваме магданоза и копъра. Смесваме ги с каймата и ги изсипваме върху тиквичките.
- Почистваме патладжаните и ги слагаме във вода с малко сол, за около 20 минути. Изцеждаме ги, нарязваме ги и ги овалваме в малко брашно. Нареждаме ги върху каймата и посоляваме.
- Измиваме и нарязваме чушките и доматите. Нареждаме ги върху патладжана. Посоляваме.
- Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 2 часа и 30 минути.
- През това време приготвяме заливката, като в голяма купа смесваме всичките продукти и разбиваме добре.
- Изваждаме за момент от фурната и заливаме със заливката. Запичаме до златисто.
- По желание, преди сервиране поръсваме с малко зелен лук и гарнираме с кисело мляко.
Начин на приготвяне
- Задушаваме каймата в малко олио и добавяме лука, чесъна, ригана, черен, червен пипер и сол на вкус.
- Почистваме и нарязваме картофите на тънки кръгчета и ги подреждаме в намаслена тава. Поръсваме сол на вкус.
- Почистваме и нарязваме тиквичките, овалваме ги в брашно и ги нареждаме върху картофите. Поръсваме сол на вкус.
- Почистваме и нарязваме магданоза и копъра. Смесваме ги с каймата и ги изсипваме върху тиквичките.
- Почистваме патладжаните и ги слагаме във вода с малко сол, за около 20 минути. Изцеждаме ги, нарязваме ги и ги овалваме в малко брашно. Нареждаме ги върху каймата и посоляваме.
- Измиваме и нарязваме чушките и доматите. Нареждаме ги върху патладжана. Посоляваме.
- Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 2 часа и 30 минути.
- През това време приготвяме заливката, като в голяма купа смесваме всичките продукти и разбиваме добре.
- Изваждаме за момент от фурната и заливаме със заливката. Запичаме до златисто.
- По желание, преди сервиране поръсваме с малко зелен лук и гарнираме с кисело мляко.