КУЛИНАРНИ РЕЦЕПТИ » Дискусии » Маринована сьомга върху ризото с медено-синапен сос
-
Начин на приготвяне
- За ризотото: Нарязваме на ситно и запържваме лука до златисто. Прибавяме ориза “Арборио”, сухото бяло вино и 150 мл. вода, и го оставяме докато се свари.
- Към готовия ориз добавяме зеления лук , сметаната, сол и черен пипер.
- Нарязваме сьомгата на кубчета и я мариноваме в сока от лимона и портокала, солта, черния пипер, кориандъра, зехтина и оставяме да преседи в хладилник едно денонощие.
- За соса: Смесваме меда, синапа и чаена лъжица сок от лимон.
Начин на приготвяне
- За ризотото: Нарязваме на ситно и запържваме лука до златисто. Прибавяме ориза “Арборио”, сухото бяло вино и 150 мл. вода, и го оставяме докато се свари.
- Към готовия ориз добавяме зеления лук , сметаната, сол и черен пипер.
- Нарязваме сьомгата на кубчета и я мариноваме в сока от лимона и портокала, солта, черния пипер, кориандъра, зехтина и оставяме да преседи в хладилник едно денонощие.
- За соса: Смесваме меда, синапа и чаена лъжица сок от лимон.