-
Начин на приготвяне
- Поръсваме сьомгата със сол и черен пипер на вкус, и брашното. Изтръскваме излишното брашно.
- Обелваме портокала, разделяме парченацата му и го нарязваме.
- Разтопяваме маслото в дълбок тиган с незалепващо покритие. Запържваме парчетата сьомга в маслото за около 4 - 5 минути от двете страни.
- Добавяме бялото вино, парченцата портокал и портокаловият сок.
- Оставяме да поври 5 минути и ястието е готово.
- Сервираме топло, по желание гарнирано с малко ситно нарязан зелен лук.
Начин на приготвяне
- Поръсваме сьомгата със сол и черен пипер на вкус, и брашното. Изтръскваме излишното брашно.
- Обелваме портокала, разделяме парченацата му и го нарязваме.
- Разтопяваме маслото в дълбок тиган с незалепващо покритие. Запържваме парчетата сьомга в маслото за около 4 - 5 минути от двете страни.
- Добавяме бялото вино, парченцата портокал и портокаловият сок.
- Оставяме да поври 5 минути и ястието е готово.
- Сервираме топло, по желание гарнирано с малко ситно нарязан зелен лук.