-
Продукти
- шафран
- 1 домат
- 200 г грах
- магданоз по желание
- 200 г зелен боб
- 1 морков
- 1 зелена чушка
- 1 кг. риба и морски продукти - черни миди, калмар, малки миди, стриди, скариди или каквото обичате
- 1 червена чушка
- 3 ч.ч. бульон (от варенето на морските продукти)
- 300 г ориз
- 1 скилидка чесън
- 1 глава лук
- 5 с.л. зехтин
- лимон
- сол
Начин на приготвяне
- Почистваме морските продукти и ги сваряваме, като внимаваме да не прекалим с варенето на мидите, за да не станат жилави.
- След това, в голяма плоска тава загряваме зехтина и в него запържваме лука, боба, чесъна, чушките и моркова, нарязани на ивички.
- Измиваме, обелваме и нарязваме домата и добавяме и него.
- След това добавяме ориза, разбъркваме добре, добавяме граха и изсипваме бульона и подправките.
- Нареждаме парченцата риба и морски продукти. Важно е първо да варим на силен огън, за да не слепне ориза, след това намаляваме.
- Когато свалим от огъня, по желание, може да я поръсим с малко магданоз, и я завиваме с фолио за няколко минути.
- Преди сервиране, украсяваме с лимон.
Продукти
- шафран
- 1 домат
- 200 г грах
- магданоз по желание
- 200 г зелен боб
- 1 морков
- 1 зелена чушка
- 1 кг. риба и морски продукти - черни миди, калмар, малки миди, стриди, скариди или каквото обичате
- 1 червена чушка
- 3 ч.ч. бульон (от варенето на морските продукти)
- 300 г ориз
- 1 скилидка чесън
- 1 глава лук
- 5 с.л. зехтин
- лимон
- сол
Начин на приготвяне
- Почистваме морските продукти и ги сваряваме, като внимаваме да не прекалим с варенето на мидите, за да не станат жилави.
- След това, в голяма плоска тава загряваме зехтина и в него запържваме лука, боба, чесъна, чушките и моркова, нарязани на ивички.
- Измиваме, обелваме и нарязваме домата и добавяме и него.
- След това добавяме ориза, разбъркваме добре, добавяме граха и изсипваме бульона и подправките.
- Нареждаме парченцата риба и морски продукти. Важно е първо да варим на силен огън, за да не слепне ориза, след това намаляваме.
- Когато свалим от огъня, по желание, може да я поръсим с малко магданоз, и я завиваме с фолио за няколко минути.
- Преди сервиране, украсяваме с лимон.