-
Продукти
- сол на вкус
- 1 белтък
- 1 ч.л. лимон настъргана кора и сок
- 2 с.л. магданоз
- 2 с.л. пармезан или кашкавал, настърган
- 2 с.л. хляб бял на трохи
- 200 г сирене "рикота" или крем сирене
- 1 ч.л. мащерка прясна или щипка сушена
- 1 ч.ч. спанак почистен и нарязан
- 1 стрък пресен лук нарязан на ситно
- 1 скилидка чесън нарязана на ситно
- 1 с.л. зехтин и малко за пържене
- 4 калмара
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Почистваме внимателно калмарите.
- В дълбок тиган загряваме зехтина и добавяме зеленият лук, чесъна и спанака. Разбъркваме внимателно докато спанакът завехне. Оставяме да изстинат.
- Разбъркваме рикотата се разбърква със спанака, мащерката, трохите, магданоза, кората от лимон и белтъка. Добавяме сол и черен пипер на вкус.
- Пълним калмарите със сместа, но не напълно, а до половината.
- В дълбок тиган загряваме малко зехтин и запържваме леко калмарите. Добавяме малко гореща вода в тигана и го покриваме с капак. Така задушаваме около 20 минути.
- Оставяме ги да изстинат леко и ги срязваме през средата или на филийки.
- Сервираме с гарнитура от задушени зеленчуци.
Продукти
- сол на вкус
- 1 белтък
- 1 ч.л. лимон настъргана кора и сок
- 2 с.л. магданоз
- 2 с.л. пармезан или кашкавал, настърган
- 2 с.л. хляб бял на трохи
- 200 г сирене "рикота" или крем сирене
- 1 ч.л. мащерка прясна или щипка сушена
- 1 ч.ч. спанак почистен и нарязан
- 1 стрък пресен лук нарязан на ситно
- 1 скилидка чесън нарязана на ситно
- 1 с.л. зехтин и малко за пържене
- 4 калмара
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Почистваме внимателно калмарите.
- В дълбок тиган загряваме зехтина и добавяме зеленият лук, чесъна и спанака. Разбъркваме внимателно докато спанакът завехне. Оставяме да изстинат.
- Разбъркваме рикотата се разбърква със спанака, мащерката, трохите, магданоза, кората от лимон и белтъка. Добавяме сол и черен пипер на вкус.
- Пълним калмарите със сместа, но не напълно, а до половината.
- В дълбок тиган загряваме малко зехтин и запържваме леко калмарите. Добавяме малко гореща вода в тигана и го покриваме с капак. Така задушаваме около 20 минути.
- Оставяме ги да изстинат леко и ги срязваме през средата или на филийки.
- Сервираме с гарнитура от задушени зеленчуци.