-
Начин на приготвяне
- Измиваме, почистваме и правим на кръгчета калмарите.
- Разбиваме добре яйцата и ги овкусяваме със солта и черния пипер.
- Овалваме калмарите в яйцата, после в брашното и след това, по желание - отново в яйцата.
- Пържим ги в силно нагорещен зехтин или олио.
- Сервираме горещи. По желание - с гарнитура от салата или задушен грах и резенче лимон.
Начин на приготвяне
- Измиваме, почистваме и правим на кръгчета калмарите.
- Разбиваме добре яйцата и ги овкусяваме със солта и черния пипер.
- Овалваме калмарите в яйцата, после в брашното и след това, по желание - отново в яйцата.
- Пържим ги в силно нагорещен зехтин или олио.
- Сервираме горещи. По желание - с гарнитура от салата или задушен грах и резенче лимон.