-
Продукти
- 3 лукчета малки, нарязани на дребно
- 20 г зехтин
- 1 пак. спагети
- 3 скилидки чесън нарязани на дребно
- 35 г домати сушени
- 1,5 ч.ч. бяло вино
- 0,5 кг. скариди измити и почистени
- 0,5 кг. миди измити
- 1 с.л. морска сол
- 1 с.л. черен пипер прясно смлян
Начин на приготвяне
- Сваряваме спагетите според указанията на опаковката, след което ги отцеждаме.
- Междувременно загряваме тенджера със зехтина на средна температура. Изпържваме лука и чесъна, за около 4 минути, докато омекнат. Добавяме изсушените домати и готвим още около минута. Добавяме виното, скаридите и мидите. Оставяме, докато заврат, след това намаляваме температурата, захлупваме и оставяме да къкри, докато скаридите порозовеят, а мидите се отворят (около 8 минути).
- Добавяме сместа към спагетите. Прибавяме солта и пипера. Разбъркваме много внимателно, изсипваме в подходящ съд и сервираме веднага.
- По желание, преди сервиране може да ги поръсим с малко пресен магданоз.
Продукти
- 3 лукчета малки, нарязани на дребно
- 20 г зехтин
- 1 пак. спагети
- 3 скилидки чесън нарязани на дребно
- 35 г домати сушени
- 1,5 ч.ч. бяло вино
- 0,5 кг. скариди измити и почистени
- 0,5 кг. миди измити
- 1 с.л. морска сол
- 1 с.л. черен пипер прясно смлян
Начин на приготвяне
- Сваряваме спагетите според указанията на опаковката, след което ги отцеждаме.
- Междувременно загряваме тенджера със зехтина на средна температура. Изпържваме лука и чесъна, за около 4 минути, докато омекнат. Добавяме изсушените домати и готвим още около минута. Добавяме виното, скаридите и мидите. Оставяме, докато заврат, след това намаляваме температурата, захлупваме и оставяме да къкри, докато скаридите порозовеят, а мидите се отворят (около 8 минути).
- Добавяме сместа към спагетите. Прибавяме солта и пипера. Разбъркваме много внимателно, изсипваме в подходящ съд и сервираме веднага.
- По желание, преди сервиране може да ги поръсим с малко пресен магданоз.