-
Продукти
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. лимонов сок
- 50 мл. доматено пюре
- 1 тесто за пица готово
- 80 г сирене "Проволоне"
- 45 г октопод
- 45 г морски раковини
- 45 г скариди
- 45 г калмари
- 45 г миди
- 1 ч.л. лимонова кора
- 1 скилидка чеснов лук
- 2 стръкчета мащерка прясна
Начин на приготвяне
- Измиваме морските дарове, почистваме ги и ги изцеждаме. Настъргваме на ренде лимоновата кора, добавяме я към морските дарове заедно с мащерката, ситно нарязания чесън, зехтина, лимоновия сок и солта. Мариноваме ги в получената смес около 15 минути.
- Разстиламе тестото с точилка на пласт не повече от 0,5 см дебелина.
- Поставяме тестото в гореща намаслена тавичка. Намазваме тестото с доматеното пюре,настърганото сирене и подреждаме приготвените морски дарове.
- Печем 10 минути при температура 220 градуса. Оставяме леко да изстине и разделяме на порции.
Продукти
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. лимонов сок
- 50 мл. доматено пюре
- 1 тесто за пица готово
- 80 г сирене "Проволоне"
- 45 г октопод
- 45 г морски раковини
- 45 г скариди
- 45 г калмари
- 45 г миди
- 1 ч.л. лимонова кора
- 1 скилидка чеснов лук
- 2 стръкчета мащерка прясна
Начин на приготвяне
- Измиваме морските дарове, почистваме ги и ги изцеждаме. Настъргваме на ренде лимоновата кора, добавяме я към морските дарове заедно с мащерката, ситно нарязания чесън, зехтина, лимоновия сок и солта. Мариноваме ги в получената смес около 15 минути.
- Разстиламе тестото с точилка на пласт не повече от 0,5 см дебелина.
- Поставяме тестото в гореща намаслена тавичка. Намазваме тестото с доматеното пюре,настърганото сирене и подреждаме приготвените морски дарове.
- Печем 10 минути при температура 220 градуса. Оставяме леко да изстине и разделяме на порции.