-
Начин на приготвяне
- Начукваме октопода като пържола и го изстъргваме добре, за да не остане твърдо месото. Изчистваме очите и вътрешностите. Режем пипалата на парчета и ги слагаме в тиган на печката, за да си пуснат соса.
- Оставяме течността да изври на слаб огън, докато месото омекне. Прибавяме зехтина, виното, оцета и подправките, и оставяме на слаб огън за около 40 минути.
- Може да долеем ястието с малко вода или бульон.
- Сервираме топло или студено, с варен ориз или картофено пюре, по желание.
Начин на приготвяне
- Начукваме октопода като пържола и го изстъргваме добре, за да не остане твърдо месото. Изчистваме очите и вътрешностите. Режем пипалата на парчета и ги слагаме в тиган на печката, за да си пуснат соса.
- Оставяме течността да изври на слаб огън, докато месото омекне. Прибавяме зехтина, виното, оцета и подправките, и оставяме на слаб огън за около 40 минути.
- Може да долеем ястието с малко вода или бульон.
- Сервираме топло или студено, с варен ориз или картофено пюре, по желание.