-
Начин на приготвяне
- Приготвяме гъст доматен сос от 1 супена лъжица олио, 1 глава накълцан лук, обелените и нарязани на четвъртинки домати, мащерка и копър. Посоляваме и обилно поръсваме с черен пипер. Когато е готов сосът, добавяме бялото вино и оставяме соса отново да кипне. Чак тогава прибавяме шафран.
- През това време на дъното на тавичката нареждаме останалият лук, нарязан на колелца. Отгоре разполагаме изчистените и измити рибки. Върху всяка рибка поставяме по 1 резенче лимон. Заливаме с доматения сос и печем 30 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
- Можем да сервираме ястието както топло, така и студено.
Начин на приготвяне
- Приготвяме гъст доматен сос от 1 супена лъжица олио, 1 глава накълцан лук, обелените и нарязани на четвъртинки домати, мащерка и копър. Посоляваме и обилно поръсваме с черен пипер. Когато е готов сосът, добавяме бялото вино и оставяме соса отново да кипне. Чак тогава прибавяме шафран.
- През това време на дъното на тавичката нареждаме останалият лук, нарязан на колелца. Отгоре разполагаме изчистените и измити рибки. Върху всяка рибка поставяме по 1 резенче лимон. Заливаме с доматения сос и печем 30 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
- Можем да сервираме ястието както топло, така и студено.