Необходими продукти: 8 яйца, 250 г. бекон или шунка, 2 картофа, 100 мл. олио, половин чаена лъжичка сол, половин чаена лъжичка червен пипер, 4-5 стръка пресен магданоз, прясна мащерка.
Начин на приготвяне: Беконът или шунката се нарязва на парчета, картофите се обелват и се настъргват на едро ренде. Олиото се загрява и поръсва със сол, в него се слагат настърганите картофи и нарязаният бекон. Разбъркват се с дървена шпатула и се пържат 3-4 минути. Отгоре се строшават яйцата и се поливат с мазнина за да се забулят. Когато белтъците се стегнат, ястието се поръсва с червен пипер, малко сол и зелените подправки, нарязани на ситно.
Необходими продукти: 8 яйца, 250 г. бекон или шунка, 2 картофа, 100 мл. олио, половин чаена лъжичка сол, половин чаена лъжичка червен пипер, 4-5 стръка пресен магданоз, прясна мащерка.
Начин на приготвяне: Беконът или шунката се нарязва на парчета, картофите се обелват и се настъргват на едро ренде. Олиото се загрява и поръсва със сол, в него се слагат настърганите картофи и нарязаният бекон. Разбъркват се с дървена шпатула и се пържат 3-4 минути. Отгоре се строшават яйцата и се поливат с мазнина за да се забулят. Когато белтъците се стегнат, ястието се поръсва с червен пипер, малко сол и зелените подправки, нарязани на ситно.