НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 бр. шаран4-5 глави червен лук2 скилидки чесан1 ч.л. червен пипер1/2 ч.л.черен пипер2 ч.ч. едро счукани орехи1 с.л. доматен сокситно нарязан магданоз, дафинов листняколко лимонени резенчетаолиоНАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Шаранът се измива и почиства. Лукът и чесънът се нарязват и се запържват в олиото и малко водичка. Посолява се и се прибавят червеният и черният пипер, орехите и магданозът. Сместа се разбърква и с част от нея се пълни шарана. Останалата смес се изсипва в продълговата тавичка, намазана с олио и върху нея се слага напълнения и зашит шаран. Рибата се полива с 2-3 с.л. олио. В тавата се изсипва и 1/2 ч.ч. вода и доматения сок, заедно с дафиновия лист. Пече се в умерена фурна за около 30-40 минути. Украсява се с резенчета лимон.