НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
• Лукът и морковът се нарязват на дребно и се запържват в 1-2 с л олио
• Добавя се каймата и се запържва, като се разбърква често.
• Добавя се доматения сос и кетчупа, посолява се на вкус.
• Прибавя се щипка захар.
• Похлупва се с капак и се задушава около 15 минути.
Сос Бешамел
• Маслото се разтопява и се прибавят 2 с. л. брашно.
• При непрекъснато бъркане се влива прясното мляко.
• Кипва се и се вари на тих огън 5 минути.
• Маха се от огъня и се прибавя настърган кашкавал.
• Дъното на тавата се намаслява и се поставя малко от бешамеловия сос.
• Нареждат се кори за лазаня (от тези, които не се нуждаят от предварително бланширане).
• Отгоре се разпределя част от сос Болонезе, после отново ред кори и част от сос Бешамел. Така се редува, докато свършат корите.
• Отгоре се покрива с последните кори и сос Бешамел
• Пече се в предварително загрята фурна на 180 С около 20-30 минути. По желание се поръсва с настърган кашкавал малко преди да се извади от фурнат.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
• Лукът и морковът се нарязват на дребно и се запържват в 1-2 с л олио
• Добавя се каймата и се запържва, като се разбърква често.
• Добавя се доматения сос и кетчупа, посолява се на вкус.
• Прибавя се щипка захар.
• Похлупва се с капак и се задушава около 15 минути.
Сос Бешамел
• Маслото се разтопява и се прибавят 2 с. л. брашно.
• При непрекъснато бъркане се влива прясното мляко.
• Кипва се и се вари на тих огън 5 минути.
• Маха се от огъня и се прибавя настърган кашкавал.
• Дъното на тавата се намаслява и се поставя малко от бешамеловия сос.
• Нареждат се кори за лазаня (от тези, които не се нуждаят от предварително бланширане).
• Отгоре се разпределя част от сос Болонезе, после отново ред кори и част от сос Бешамел. Така се редува, докато свършат корите.
• Отгоре се покрива с последните кори и сос Бешамел
• Пече се в предварително загрята фурна на 180 С около 20-30 минути. По желание се поръсва с настърган кашкавал малко преди да се извади от фурнат.