2 връзки зелен лук,
2 стръка пресен чесън,
2 ч. ч. ориз
2 ч. ч. агнешки дреболи,
джоджен, девесил, магданоз
1 с. л. олио
4 ч. ч. бульон или гореща вода
Сол и черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Агнешките дреболии се сваряват добре в подсолена вода, с няколко зрънца черен пипер, като от време на време се маха пяната. Зеления лук и стръковете чесън се задушават с малко мазнина. Прибавя се ориза, нарязаните на дребно дреболии и се разбърква добре. Прибавя се черния пипер, джоджена, девесил, магданоза и горещ бульон (вода) и се изпича във фурна, до златисто.
2 връзки зелен лук,
2 стръка пресен чесън,
2 ч. ч. ориз
2 ч. ч. агнешки дреболи,
джоджен, девесил, магданоз
1 с. л. олио
4 ч. ч. бульон или гореща вода
Сол и черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Агнешките дреболии се сваряват добре в подсолена вода, с няколко зрънца черен пипер, като от време на време се маха пяната. Зеления лук и стръковете чесън се задушават с малко мазнина. Прибавя се ориза, нарязаните на дребно дреболии и се разбърква добре. Прибавя се черния пипер, джоджена, девесил, магданоза и горещ бульон (вода) и се изпича във фурна, до златисто.