1,5 кг агнешко месо,
1 връзка девесил,
1 връзка джоджен,
1 връзка магданоз,
50 гр. мед,
олио за овалване, масло за мазане,
сол, червен пипер, черен пипер, една шепа коприва
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме агнешкото месо на порции и посоляваме. В купа объркваме червен пипер и черен пипер. Всяка осолена порция овалваме в сместа от всички страни и след това овалваме в олио и мед. В голяма тава за печене слагаме копривата, девесила, джоджена и магданоза. Върху него подреждаме порциите агнешко. След това наливаме вода или бульон до половината на месото в тавата. С алуминиево фолио закриваме тавата и печем на слаба фурна 3 часа. Малко преди готовност на месото махаме фолиото и мажем обилно с масло, за да образува хубава коричка. Допичаме.
1,5 кг агнешко месо,
1 връзка девесил,
1 връзка джоджен,
1 връзка магданоз,
50 гр. мед,
олио за овалване, масло за мазане,
сол, червен пипер, черен пипер, една шепа коприва
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме агнешкото месо на порции и посоляваме. В купа объркваме червен пипер и черен пипер. Всяка осолена порция овалваме в сместа от всички страни и след това овалваме в олио и мед. В голяма тава за печене слагаме копривата, девесила, джоджена и магданоза. Върху него подреждаме порциите агнешко. След това наливаме вода или бульон до половината на месото в тавата. С алуминиево фолио закриваме тавата и печем на слаба фурна 3 часа. Малко преди готовност на месото махаме фолиото и мажем обилно с масло, за да образува хубава коричка. Допичаме.