Руло в тесто
Продуктите за руло са:
Кайма - 500 гр.;
краставички - 5 бр. /нарязани на ситно/;
гъби - 200 гр. /нарязани на ситно/;
моркови - два бр. /сварени, нарязани на ситно, може и цели/
кашкавал - настърган - 200 гр.;
яйца - два броя;
магданоз - една връзка;
масло - 1/2 пакетче от 125 гр.;
За тестото:
яйца - 2 бр.;
прясно мляко - една кафена чашка;
сол
захар
оцет
олио
от всичко по една кафена лъжичка ;
мая - 1/3 пакетче;
брашно;
Приготвяне
Всички продукти за рулото се смесват. Ако сте решили да оставите морковите цели, нареждате ги по средата и оформяте рулото.
Правите тесто, разточвате кора дълга, колкото дължината на съда, в който ще печете и поставяте рулото с каймата. Намазвате с масло. Загъвате кората добре. Намазвате с разбито яйце и оставяте двайсетина минути да втаса. Печете в сгорещена фурна за около четиредесет минути.
Руло в тесто
Продуктите за руло са:
Кайма - 500 гр.;
краставички - 5 бр. /нарязани на ситно/;
гъби - 200 гр. /нарязани на ситно/;
моркови - два бр. /сварени, нарязани на ситно, може и цели/
кашкавал - настърган - 200 гр.;
яйца - два броя;
магданоз - една връзка;
масло - 1/2 пакетче от 125 гр.;
За тестото:
яйца - 2 бр.;
прясно мляко - една кафена чашка;
сол
захар
оцет
олио
от всичко по една кафена лъжичка ;
мая - 1/3 пакетче;
брашно;
Приготвяне
Всички продукти за рулото се смесват. Ако сте решили да оставите морковите цели, нареждате ги по средата и оформяте рулото.
Правите тесто, разточвате кора дълга, колкото дължината на съда, в който ще печете и поставяте рулото с каймата. Намазвате с масло. Загъвате кората добре. Намазвате с разбито яйце и оставяте двайсетина минути да втаса. Печете в сгорещена фурна за около четиредесет минути.